Jelle Vermoote richting Koksijde: “Ervaring opdoen”

Jelle Vermoote richting Koksijde: “Ervaring opdoen”

Jelle Vermoote mag zondag als eerstejaars aantreden in de eerste wereldbekermanche voor junioren. Bondscoach Sven Vanthourenhout was gecharmeerd door Vermoote en wou hem een kans geven in Koksijde. Een kans die hij met beide handen gaat grijpen.

Uiteraard was Vermoote opgetogen over zijn selectie. “Het kwam erg onverwacht”, reageerde hij. “Ik ben zeker blij met deze kans, al zijn de verwachtingen niet heel hoog. Ik wil vooral veel ervaring opdoen, daar draait het uiteindelijk als eerstejaars om.”

Samen met de Belgische selectie ging hij woensdag de omloop al eens aan de tand voelen. “Het zal een zware dobber worden. Het zand ligt heel los, dus ook heel zwaar. Op zo’n parcours hoop ik binnen de top dertig te eindigen”, besloot hij zijn eerlijke analyse.

Sven Vanthourenhout over Vermoote

De bondscoach heeft vertrouwen in Vermoote. “Jelle stond afgelopen zomer ook al op de lijst van Rudy De Bie. Hij is eerstejaars en ik heb hem een paar keer bezig gezien op training. Er moet inderdaad wel nog iets bij om kans te maken op een selectie voor de kampioenschappen, maar als eerstejaars wil ik hem nu toch een kans geven.”