Jelle Vermoote kiest voor het nieuwe West Coast Racing Team

Jelle Vermoote kiest voor het nieuwe West Coast Racing Team

Jelle Vermoote zal vanaf 1 januari deel uitmaken van de nieuwe cyclocrossploeg van onder meer Jan Denuwelaere, genaamd het West Coast Racing Team. Na zijn carrière als veldrijder richt Jan Denuwelaere zelf een nieuw team. Dit samen met Bart Vandecasteele. “We willen vooral West-Vlaamse renners een kans geven”, zo luidt het.

Het West Coast Racing Team gaat uit van het oude Latijnse citaat ‘mens sana in corpore sano’. Het team wil dan ook renners inspireren, motiveren en coachen om het beste uit zichzelf te halen. Naast dat het team beroep zal doen op het Jan Sport Medisch Gezondheidscentrum ‘ THE WAVE ‘ in Oostduinkerke zal Jan Denuwelaere de nodige veldrittrainingen voorzien.

“Het is een volledige nieuwe cyclocross ploeg met Jan Denuwelaere als speerpunt bij de elites”, aldus Jelle Vermoote “Ik koos voor deze nieuwe ploeg omdat ik rustig mijn carrière verder wil uitbouwen. Ook dat ik er zonder druk kan koersen sprak me heel erg aan. Ik zie dit team als een stapje hogerop en hopelijk kan ik zo mezelf verbeteren. Het is een mooi project met een goed visie.”  

Kona

Net zoals de andere opleidingsteam krijgen de renners het nodige materiaal en begeleiding. Zo zullen de renners op fietsen van het merk Kona het veld induiken. “Het is vooral ook een stap hogerop aangezien ik nu de nodige begeleiding en materiaal ter beschikking krijg vanuit het team.”

“Je kan het team een beetje vergelijken met Cycling.be – Alpha Motorhomes. Natuurlijk kan je niet verwachten dat je in een nieuwe ploeg direct alles krijgt zoals bij de grote opleidingsteam, maar mij hoor je zeker en vast niet klagen.”