Jelle Harteel kanshebber bij de eerstejaars: “Parcourskennis is van onschatbare waarde”

Jelle Harteel kanshebber bij de eerstejaars: “Parcourskennis is van onschatbare waarde”

Uniek in de wereld is de Belgische titel voor eerstejaarsnieuwelingen. Ze rijden heel het jaar samen met hun oudere collega’s, maar krijgen op de dag van het BK wel een moment om hun eigen kans te gaan. Elk jaar is dat één van de moeilijkste categorieën om te voorspellen.

Ook dit jaar is het weer koffiedik kijken, toch leerden ons de afgelopen maanden enkele dingen. Eén van de namen om zeker in het oog te houden wordt Jelle Harteel. Met zijn derde plaats in Leuven afgelopen weekend gaf hij zijn visitekaartje af. “Daarmee bereikte ik één van mijn doelen van dit jaar”, vertelde Harteel, die voor het eerst aantrad in zijn nieuwe kleuren van Acrog- Pauwels Sauzen – Balen BC.

Het BK wordt overigens gereden in zijn achtertuin. “Ik ben er al een paar keer gaan trainen en ik denk dat het zand me heel goed moet liggen. Het is een omloop die je vaak moet doen om hem echt onder de knie te krijgen. Dat speelt zeker in mijn voordeel.”

En wat over zijn verwachtingen? “Het seizoen kan nu al niet meer stuk, maar die titel zou uiteraard een kers op de taart zijn. Ik zal rekening moeten houden met enkele jongens zoals Mathis Avondts, Senne Willems, Jente Michels en Brent Blommen.”