Jelle Camps wint spannende strijd in Diegem

Jelle Camps wint spannende strijd in Diegem

Het werd een spannende wedstrijd in Diegem. In een bloedstollende finale haalde Jelle Camps het in de Superprestigemanche voor junioren.  Toon Vandebosch was sneller dan Thymen Arensman en blijft in het klassement ook aan de leiding.

Zoals elke week was het vrijdagnamiddag ook Jelle Camps die als een pijl uit een boog startte. In de eerste ronde reed hij zich echter vast in de zandbak net op het moment dat Toon Vandebosch een versnelling plaatste. Samen met Florian Vermeersch en Andreas Goeman sloeg de man van IKO Enertherm-Beobank een klein kloofje.

Vandebosch was nog niet tevreden en plaatste een nieuwe versnelling. “Achteraf dom van mij”, was Vandebosch eerlijk. “Deze omloop is niet geschikt om lang alleen te rijden. Ik voelde me te goed en probeerde het toch.” Hij werd dan ook snel tot de orde geroepen en kreeg terug gezelschap van Jelle Camps.

Andreas Goeman kreeg het opdat moment wat moeilijker en zakte weg naar de vijfde plaats. Uit de achtergrond kwam Thymen Arensman op zijn beurt dan weer stevig opzetten. Het duo vooraan bleef het tempo hoog houden, waardoor ze pas in de laatste ronde het gezelschap kregen van Arensman. Ook Florian Vermeersch viel vooraan weg, nadat hij zijn derailleur eraf reed.

Finale

Met drie vooraan beloofde het een bloedstollende finale te worden. “Ik had vertrouwen in mijn laatste ronde en spurt”, vertelde Camps. “Waar het in de eerste ronde misliep, probeerde ik in de laatste het verschil te maken. Na een perfecte balken- en zandpassage had ik een kloofje van vijf seconden.”

Niemand kon die afstand nog overbruggen. “Na mijn mindere prestatie in Namen was ik erg geprikkeld om vandaag iets recht te zetten. Ik ben dan ook blij dat het gelukt is. In het klassement sluip ik één puntje dichter op Toon Vandebosch, maar door de dubbele punten in de laatste twee manches is er nog veel mogelijk.”

Toon Vandebosch blijft dus met zijn tweede plaats leider in het klassement. De Nederlander Thymen Arensman mocht na een sterke wedstrijd als derde mee het podium op. Eerstejaars Tomas Kopecky werd nog vierde voor Andreas Goeman.”Ik was goed weg, maar in mijn poging om Toon Vandenbosch te volgen ben ik over mijn toeren gegaan”, vertelde Goeman. Er reden geen nieuwelingen in Diegem vandaag.