Jelle Camps wint in Gieten na bloedstollende finale

Jelle Camps wint in Gieten na bloedstollende finale

Het werd een juniorenwedstrijd om duimen en vingers van af te likken. Na een bloedstollende finale winst Jelle Camp, Toon Vandebosch toch nog achter te laten in de spurt. De Nederlander Thymen Arensman mocht als derde op het podium. 

Jelle Camps stak het vuur aan de lont door zijn snelle start meteen door te trekken in de eerste twee ronden. De kopgroep viel door het beukwerk van Camps dan ook snel uit elkaar. Met vijf sloegen ze een kloof: Toon Vandebosch, Jelle Camps, Yentl Bekaert, Thymen Arensman en Andreas Goeman. De rest kwam te laat.

Na Camps was het aan Vandebosch om het verschil te maken. De tweedejaars van IKO Enertherm-Beobank sloeg een stevig kloof, maar ook de rest gaf zich niet gewonnen. De Antwerpenaar kreeg nooit meer dan vijftien seconden en met nog twee ronden te gaan sloten Arensman, Camps en Goeman weer aan bij de eenzame leider. Bekaert had de rol moeten lossen.

Bloedstollende finale

Met vier begonnen ze aan de finale van de wedstrijd. Het was opnieuw Toon Vandebosch die het verschil probeerde te maken, maar Camps was niet uit zijn wiel weg te denken. Met twee draaiden ze de vernieuwde aankomststrook op. Pas op de streep kon Camps voorbij Vandebosch gaan en zo met een grote vreugdekreet zijn eerste grote overwinning binnenhalen. “Hier heb ik al heel lang op gewacht”, vertelde Camps, die overigens vlot over de balkjes sprong. “Ik heb heel de wedstrijd eigenlijk mijn ding gedaan en mijn eigen tempo gereden. Om het dan zo in de finale af te maken is fantastisch.” Thymen Arensman werd nog derde, voor Andreas Goeman.

lennert_3

Foto – Wouter Toelen