Jelle Camps sluit seizoen af met overwinning

Jelle Camps sluit seizoen af met overwinning

Mooier had het seizoen niet kunnen eindigen voor Jelle Camps. Na zijn overwinning in Leuven op zaterdag, mocht hij tijdens de ‘Internationale Sluitingsprijs’ in Oostmalle al voor de tweede keer dit weekend vieren. Ryan Kamp werd nog tweede, voor Toon Vandebosch.

Net zoals bij de nieuwelingen was het een erg gesloten wedstrijdbeeld. Jelle Camps was de locomotief van de omvangrijke kopgroep. De junior van Balen BC nam Thymen Arensman, Toon Vandebosch, Ryan Kamp, Florian Vermeersch en Arne Vrachten op sleeptouw.

Voor Florian Vermeersch en Arne Vrachten ging het even te snel. Het duo moest voor half koers de rol lossen, maar kon in de finale toch terug aanpikken. Met een ultrasnelle laatste ronde probeerde Camps de dans te ontspringen. Veel voorsprong kreeg hij nooit, maar zijn inspanningen waren wel voldoende om als eerste de rechte lijn op te draaien en het af te maken.

Eerstejaars Ryan Kamp werd na een érg knappe wedstrijd tweede, terwijl voor plek drie de fotofinish voor uitsluitsel moest zorgen. Uiteindelijk werd Toon Vandebosch uitgeroepen tot derde, voor Thymen Arensman.