Jelle Camps met sterke finale naar wereldbekerzege, Bekaert blijft leider

Jelle Camps met sterke finale naar wereldbekerzege, Bekaert blijft leider

Een veelwinnaar is Jelle Camps niet, maar als hij wint dan doet hij met stijl. In de splinternieuwe wereldbeker in het Duitse Zeven was de renner van Balen BC met een sterke tweede wedstrijdhelft de beste. Toon Vandebosch werd tweede, voor de Brit Tom Pidcock. Yentl Bekaert blijft leider. 

Jelle Camp zette meteen zijn benen onder spanning. “Ik had zoals elke week een heel goede start en heb zowat heel de eerste ronde op kop gereden. Daarmee testte ik ook meteen mijn gevoel”, vertelde de junior. Hij nam het pak op sleeptouw en na één ronde bleven er acht renners vooraan over. Tom Pidcock, Ben Turner, Toon Vandebosch, Jelle Camp, Andreas Goeman, Luca Schatti en Yentl Bekaert maakten het mooie weer.

Pidcock besloot er halfweg de tweede ronde vandoor te glippen. Toon Vandebosch had dat in de gaten en ging vol in de tegenaanval. Het duo kwam vooraan samen, maar net voor het opdraaien van de rechte lijn ging de Brit onderuit. Vandebosch kreeg daardoor alleen een voorsprong van vijftien seconden.

zev_3491Machtige Camps 

Het leek een gewonnen zaak op de relatief snelle Duitse omloop, maar dat was zonder Jelle Camps gerekend. Hij ging vol in de tegenaanval. “Toen Pidcock vertrok dacht ik dat het een verloren zaak was, maar ik zag hem onderuit schuiven. Dat was voor mij het signaal om toch terug een poging te wagen om naar de kopgroep toe te rijden.”

En dat was de juiste poging, want Camps sloot aan bij Toon Vandebosch. “Toen ik bij hem kwam riep Niels Albert dat ik erop en erover moest gaan en dat heb ik dan ook meteen gedaan.” 

Die zet draaide opnieuw juist uit, waardoor Camps na Gieten nu ook een wereldbekermanche naar zijn hand zette. Toon Vandebosch kreeg het nog knap lastig voor de tweede plaats. De man van IKO Enertherm-Beobank moest aan de streep nog alles uit de kast halen om de teruggekeerde Tom Pidcock af te houden.

Yentl Bekaert werd nog vierde voor Florian Vermeersch en had daarmee voldoende om de wereldbekerleiding in handen te houden. Zijn ploegmaat Andreas Goeman werd na een ongelukkige val nog zesde, terwijl Thymen Arensman de eerste Nederlander werd op plek acht. Timo Kielich was negende en Gerben Kuypers na een kapotte schoensluiting de wedstrijd moest verlaten.