Jelle Camps grijpt de macht in Hoogstraten

Jelle Camps grijpt de macht in Hoogstraten

Jelle Camps sloeg in de voorlaatste manche van de Superprestige in Hoogstraten een dubbelslag geslagen. De junior showde zijn nieuwe outfit van Balen BC door aan de haal te gaan met de overwinning en de leiding te grijpen in het klassement. De Nederlanders Thymen Arensman en Ryan Kamp vervolledigden het podium.

Dubbele punten in de twee afsluitende manches, dus het was voor de junioren belangrijk om bij de les te zijn in Hoogstraten. Dat was Nederlands kampioen Arensman. De derde in het klassement trok er samen met zijn landgenoot Kamp in de eerste ronde vandoor. Een groepje met ToonVandebosch, Jelle Camps, Yentl Bekaert en Florian Vermeersch zat op zo’n vijftien seconden achterstand.

Een zieke Vandebosch kon het tempo bij de achtervolgers niet aan en moest afhaken. Camps liet dat niet aan zijn hart komen en ging vol in de achtervolging op het leidende duo. Met succes, want eerst reed hij voorbij Kamp en kort na het ingaan van de voorlaatste ronde had hij ook Arensman te pakken. Die liet hij vrijwel meteen ter plaatse en zo reed Camps na Gieten en Diegem naar zijn derde overwinning in de Ridley Cup. In de stand heeft hij nu zes punten voorsprong op Arensman en elf op Vandebosch.

“De wedstrijd in Lille zaterdag heb ik bewust laten vallen met de bedoeling om hier goed te zijn”, vertelde Camps op de website van de organisatie. “Een mogelijke eindzege in de Ridley Cup is in de loop van het seizoen immers stilaan een echt doel geworden. Vooraf niet, want het is nog maar mijn tweede seizoen in de cross en dan weet je nog niet echt goed waar je staat. In deze trofee won ik echter meteen in Gieten en zo was ik vertrokken voor een goede reeks.”