Jelle Camps wint in Essen: “Deze is voor Jente Tielemans”

Jelle Camps wint in Essen: “Deze is voor Jente Tielemans”

Jelle Camps droeg zijn overwinning in Essen vandaag op aan zijn gestopte ploeggenoot Jente Tielemans. De renner van Balen BC kreeg de overwinning zeker niet cadeau, want tot aan de streep bleef eerstejaars Niels Vandeputte hem nog stevig onder druk zetten. De Nederlander Ryan Kamp vervolledigde, tevens als eerstejaars, het podium.

Het koersverloop is heel kort samen te vatten: gesloten. Door de razendsnelle wedstrijd haalden de verwoede pogingen van onder andere Jelle Camps en Florian Vermeersch oorspronkelijk niets uit. Het was wachten tot in de finale alvorens Florian Vermeersch, Jelle Camps én Niels Vandeputte dan toch weg konden geraken. Het trio ontwikkelde een hoog tempo op de droge omloop en bouwde een mooie voorsprong uit.

Trio wordt duo

Toen sloeg het noodlot echter toe voor Florian Vermeersch. Kettingproblemen zetten hem te voet, waardoor Vandeputte en Camps vrijspel kregen. Het werd een spannend duel tussen de eerstejaars en tweedejaars. “Aan de balkjes plaatste ik in de laatste ronde een ultieme versnelling, waardoor ik een kloofje sloeg. Dat kon ik uitbouwen tot aan de streep. Het was nochtans niet mijn omloop, gelukkig zaten er genoeg technische stroken in”, besloot Camps.

Niels Vandeputte was dolgelukkig met zijn tweede plaats voor de Nederlandse eerstejaars Ryan Kamp. Arno Van Den Broeck ging in de spurt nog voorbij Florian Vermeersch, die na zijn kettingproblemen toch nog vijfde werd. De Luxemburger Tristan Parotta vervolledigde de top zes.