Jelle Camps begint jaar met zege op de Balenberg

Jelle Camps begint jaar met zege op de Balenberg

Junior Jelle Camps heeft zichzelf meteen een mooi nieuwjaarscadeau gegeven. Op de flanken van de Balenberg was de man van Balen BC veruit de beste. Op het podium kreeg hij het gezelschap van de Spanjaard Jofre Cullell Estape en de Nederlander Thymen Arensman.

Al vanaf de start toonde Jelle Camps dat hij gebrand was op de overwinning. Met een verschroeide start trok hij het veld meteen aan flarden. Enkel zijn nieuwe ploegmaat Florian Vermeersch en de Spanjaard Jofre Cullell Estape konden mee in zijn wiel.

Het trio bleef zowat heel de wedstrijd samen op kop. “Ik voelde me goed vandaag, maar wou niet vanaf de eerste ronde alleen vertrekken”, vertelde Camps. “Op twee ronden van het einde rook ik mijn kans en zette ik stevig aan. Dat was voldoende voor de overwinning.” 

“Voor mijn vriendin”

Voor Camps werd het een speciale zege. “Ik kom hier vaak trainen en mijn vriendin woont ook op de Balenberg. Vannacht lag ik dan ook al om half tien in mijn bed hier vlak aan de omloop. Deze zege geeft me vertrouwen voor het Belgische kampioenschap volgende week”, besloot hij.

De Spanjaard Jofre Cullell Estape kwam nog aardig opzetten, maar moest uiteindelijk tevreden zijn met de tweede plaats. De afgelopen weken was hij al heel sterk bezig. Thymen Arensman reed vanuit de achtergrond naar plaats drie. Andreas Goeman werd nog vierde voor Florian Vermeersch, die wat terugzakte in de laatste ronde.