Jaspers en Vrachten vieren in Nieuwrode

Jaspers en Vrachten vieren in Nieuwrode

Jappe Jaspers schreef zaterdag de juniorenwedstrijd in Nieuwrode op zijn naam. Hij haalde het voor Lander Loockx, brons op het BK, en Jarne Driesen. Arne Vrachten was de beste nieuweling.

Arne Vrachten nam de beste start. “Daarna nam Dante Scoponi het heft in handen. Ik bleef samen met hem, Brent en Lander “, vertelde Vrachten. “Op het einde van de eerste ronde waren we nog met drie. Op de eerste de beste klim heb ik doorgetrokken en ben ik dan ook vrij snel en makkelijk wegerden van Dante en Brent.”Brent Braes werd op vijftien seconden tweede voor Lander Tibackx.

Jappe Jaspers wist voor het eerst te zegen vieren in zijn nieuwe provinciale trui. “Ik nam een goede start en draaide zo als eerste het veld in”, vertelde Jappe Jaspers na afloop aan start-box.be “Na één ronde had ik al meteen vijftien seconden voorsprong. Dit bouwde ik stelselmatig uit tot 1 min 40. Ik ben heel blij met deze overwinning, en dit voor het eerst in mijn nieuwe provinciale trui”, besloot de junior van Lares-Doltcini tevreden.