VIDEO

Jaspers pas 16e: “Fransen maakten koersen voor mij onmogelijk”

VIDEO

Jaspers pas 16e: “Fransen maakten koersen voor mij onmogelijk”

Het werd een frustrerende dag voor Jappe Jaspers in het Franse Lignières-en-Berry. De wereldbekerleider kende een tumultueuze wedstrijd en werd pas zestiende. Hij behoudt wel de leiding in het klassement.

“Het ging niet goed”, bekende Jaspers. “Ik kon niet goed ademen en het ging niet vooruit.  Toch had ik zeker een top vijf kunnen rijden, maar de Fransmannen en Italianen duwden mij de hele tijd in de kant. Ik viel daardoor ook nog.”

Daar stopte het niet. “De Franse bondscoach riep ook nog de hele tijd naar zijn renners om mij te blokkeren. Zo kon ik geen  fatsoenlijke wedstrijd rijden. De leiderstrui zal een beetje te veel opvallen denk ik. Heel frustrerend.”

Jappe Jaspers stond voor de wedstrijd stevig aan de leiding in het klassement. “Ik denk zelfs dat ik geen enkel punt heb kunnen pakken vandaag. Ik hoop dat ik nog voldoende punten heb om de trui te behouden”, reageerde hij meteen na de meet. Later werd duidelijk dat hij aan de leiding blijft. “De trui is zeker nog niet binnen. Ik ga proberen het volgende week in Hoogerheide recht te zetten.”

Audio – Thomas Sneyers