Jasper Van den Plas naar IKO Enertherm-Beobank: “Stap voor stap vooruitgang boeken”

Jasper Van den Plas naar IKO Enertherm-Beobank: “Stap voor stap vooruitgang boeken”

Op 1 september zal Jasper Van den Plas de overstap maken van het WAC-Team Hoboken naar IKO Enertherm-Beobank. Met deze stap in zijn carrière hoopt Jasper Van den Plas alvast te groeien in de sport die hem nauw aan het hart ligt.

“Naar aanleiding van de samenwerking met het WAC-team Hoboken en IKO Enertherm-Beobank zal ik per 1 september 2016 als junior de overstap maken naar de veldritacademie”, vertelt Jasper Van den Plas aan start-box.be “Het is een droom die uitkomt. Ik ben de managers Philip en Christophe Roodhooft dan ook erg dankbaar voor deze kans. Zo kan ik rustig aan groeien en hoop ik stap voor stap vooruitgang te boeken.”

“Ik ben geen echte winnaar, maar wel een werker die leeft voor deze sport. Het fietsen zit er al van kleins af aan in. Doordat mijn ouders een fietsenwinkel hebben ben ik dan ook letterlijk opgegroeid in het wielermilieu. Ik hoop vooral de progressie die ik al maakte verder te zetten en enkele mooie resultaten bij elkaar te fietsen.”

Bij zijn nieuwe ploeg is Van den Plas er zeker van dat hij heel wat kan bijleren van Adrie van der Poel en Marc Dierickx . “Hun goede raad zal ik niet in de wind slaan en proberen toe te passen tijdens de wedstrijden.” Momenteel is Van den Plas volop bezig aan de voorbereidingen voor het nieuwe veldritseizoen.

Trage groeier

“Het zal als eerstejaarsjunior niet gemakkelijk worden om als vijftienjarige mee te doen. Ik weet dat ik rekening zal moeten houden met het feit dat ik eerder een trage groeier ben. In tegenstelling tot het voorbije jaar, waarin ik afgeremd werd door mijn gezondheid en een knieblessure, hoop ik op een seizoen met wat meer geluk. Veldrijden is nu eenmaal een sport waarin alles moet meezitten, zelfs het weer.”