Jarno Liessens maakt zestig plaatsen goed in Namen: “Nooit verwacht”

Jarno Liessens maakt zestig plaatsen goed in Namen: “Nooit verwacht”

Naast de remonte van Jappe Jaspers, zette Jarno Liessens in Namen misschien wel het beste resultaat van de Belgen neer. De tweedejaarsjunior moest helemaal op de achterste rij starten en knokte zich een weg tot op de dertiende plaats.

“Ik ben zeer tevreden over dit resultaat, het is een droom om op wereldbekerniveau zo goed te kunnen presteren”, klonk Liessens gelukkig aan de meet. “Ik had gehoopt op een top twintig, maar zo dicht had ik niet verwacht.” Met goede moed begon hij vanaf de laatste startrij aan zijn weg naar voor. “Ik had ondanks mijn verre startplaats geluk in de start. Voor me vielen ze, maar ik kon ze ontwijken en zo een twintigtal plaatsen goed maken. Daarna ben ik blijven opschuiven.”

A-selectie?

Hij ging zelfs twee renners uit de a-selectie voorbij. “Het opent misschien perspectieven voor Zolder op tweede kerstdag, maar ik staar me er niet op dood. Als ik mee mag met de a-renners, kan ik me misschien nog meer bewijzen.”

Wat hij op het Limburgse circuit kan, weet hij nog niet. “Ik heb er nog nooit gereden”, bekende hij. “Met vandaag in het achterhoofd hoop ik hetzelfde resultaat neer te kunnen zetten. Hopelijk kan ik deze lijn, na Zolder, ook gedurende het hele seizoen doortrekken.”