Jarno Liessens in selectie voor Koksijde: “Allemaal vrienden”

Jarno Liessens in selectie voor Koksijde: “Allemaal vrienden”

Het seizoen van Jarno Liessens begon met een domper, maar de eeuwige optimist trok zich erdoor en bereikte zijn eerste hoogtepunt door te winnen in het Luxemburgse Contern. Sindsdien gaat het alleen maar in de positieve richting en dat werd nu beloond met een wereldbekerselectie voor Koksijde.

Net in die kustgemeente liep het aan het begin van het veldritseizoen ernstig mis. “Mijn seizoenstart was niet super door een val in de interclub Keizer der junioren in Koksijde. Hier was ik betrokken bij een massale valpartij. Vlak na de start vlogen we er stevig in en in een afdaling, amper drie kilometer na de start, vielen ze voor me en ik kon ze niet meer ontwijken. Het was een domper zo net voor de start van mijn veldritwinter, want daarvoor had ik met een reeks mooie resultaten getoond klaar te zijn.”

Dat gevoel werd de week voor de interclub in Koksijde ook bevestigd met een sterke veldrit in Wiekevorst. “Ik stond door de loting volledig op de laatste rij en kon nog terugkomen tot bij de eerste achtervolgers. Wel jammer dat ze me nipt klopten in de sprint, want ze zaten tijdens de wedstrijd vaak in men wiel. Dat maakte voor mezelf op zich niet zo veel uit, want het gevoel was goed.”

Daarna reed hij dus nog een late wegwedstrijd in Koksijde. “Daar kwam ik toen ten val en dat heeft mij parten gespeeld tijdens deze winter tot dusver. Ik genees al niet goed van wonden en ben veel naar de kine geweest voor mijn elleboog en rug.”

Ondanks alles kijkt hij tevreden terug op zijn eerste seizoenshelft. “Ik voelde me telkens goed, maar had alleen wat kettingproblemen. Die zijn nu van de baan. Tot nu toe is het een constant seizoen, met Contern dan als uitschieter. Ik hoop dat er nog zo van die wedstrijden volgen.”

11027629344_b49ebb2e36_bWereldbekers

Die constante lijn heeft ook bondscoach Rudy De Bie opgemerkt en dat resulteerde in een selectie voor Koksijde. Daar werd Liessens overigens als nieuweling ooit derde op een ingekorte omloop. “Het was een droom voor me om te mogen rijden voor mijn eigen land, dus ik ben zeker gemotiveerd.”

“Ik kan me er niet over uitspreken of het volledige parkoers me ligt. Jammer is wel dat er veel zand is en het snel zal zijn. Ik moet het eerder hebben van de zware modderomlopen”, bekende hij. Of hij hoopt op een selectie voor de komende wereldbekers? “De omlopen zouden me in elk geval beter liggen.”

“Al staar ik mij daar niet op blind en bekijk ik het wedstrijd per wedstrijd. Wat komt, dat komt. Elke wedstrijd moet gereden worden en het is ‘leuk’ dat ik in een categorie zit met vele sterke renners en dat het stuk voor stuk leuke gasten en zelfs vrienden zijn.”