Jarno Bellens solo, bloedstollende strijd voor het podium

Jarno Bellens solo, bloedstollende strijd voor het podium

Bij de junioren won Jarno Bellens het Belgische goud voor Witse Meeussen en Niels Vandeputte. Pas anderhalve ronde voor de finish kon Bellens wegrijden en zich verzekeren van de Belgische titel. Gerben Kuypers reed lang bij Meeusen voor plaats twee en drie maar hij moest Niels Vandeputte uiteindelijk toch voor zich dulden.

Drie renners vertolkten een hoofdrol tijdens dit Belgisch kampioenschap voor junioren. Jarno Bellens, Gerben Kuypers en Witse Meeussen waren hard aan elkaar gewaagd. Niels Vandeputte probeerde een aantal keer aan te klampen maar het hoge tempo en een sputterende ketting zorgden ervoor voor dat de renner van IKO-Beobank tot twee keer toe niet kon aansluiten.

Een eerste ontsnapping van Bellens werd gecounterd door goed teamwork van de twee Callant-Doltcinirenners. De tweede aanval was hen te machtig. Jarno Bellens was te goed en kon zo de Belgische titel achter zijn naam zetten. “Ik ben al heel het seizoen goed”, vertelt kersvers Belgisch kampioen bij de junioren Jarno Bellens. “Daardoor kon ik ook starten zonder stress. Ik had in het begin wat geluk toen ze vielen net achter mij, maar de manier waarop ik daarmee ben omgegaan, daar ben ik fier op.”

De inspanningen van Niels Vandeputte bleken niet zinloos te zijn want hij kon uiteindelijk nog derde worden. Hij moest wel het onderspit delven in de sprint tegen Witse Meeussen. Gerben Kuypers gaf de derde plaats dus uit handen maar eindigde nog voor Anton Ferdinande. Plaats zes, zeven en achter waren voor Jelle Vermoote, Len Dejonghe en Maxim Dewulf. Arno Van Den Broeck en Ryan Cortjens vervolledigden de top 10.

Tekst – Thomas de Ruiter en  Jente Haesevoets Foto – Wouter Toelen (Tfoto)