Jarno Bellens naar nieuwe formatie van familie Sweeck

Jarno Bellens naar nieuwe formatie van familie Sweeck

Jarno Bellens is al heel het seizoen één van de betere Belgische junioren in het veldritpeloton. Afgelopen weekend was hij nog beste Belg in de wereldbeker van Zeven. Er werd dan ook aardig gespeculeerd over de toekomst van Bellens. Vanaf september 2018 gaat hij deel uitmaken van een nieuwe veldritformatie opgezet door de vader van de gebroeders Sweeck.  Dat staat vandaag in Het Laatste Nieuws te lezen. 

Momenteel rijdt Bellens bij Young Cycling Demer en Dijle en daar zal hij nog tot aan het einde van zijn juniorenperiode blijven. Dan maakt hij de overstap naar een nieuw team. “Al wil ik de grootte van het project toch wat nuanceren”, klinkt het voorzichtig bij Stefaan Sweeck in Het Laatste Nieuws.

“Op dit moment zijn we alleen honderd procent zeker van de komst van Hendrik, de oudste. En Jarno Bellens, een juniorentalent uit de streek  heeft ook zijn woord gegeven. Hij komt begin september.”  Tüv Süd zal de hoofdsponsor worden. Hoe de ploeg er verder zal uitzien is nog koffiedik kijken. “Voor alle duidelijkheid: we beginnen bescheiden. Een team met twee of drie renners vereist geen al te grote omkadering.”