Jarne Driesen stuift het beste door het Molse zand

Jarne Driesen stuift het beste door het Molse zand

Jarne Driesen schreef met de Zilvermeercross zijn tweede zege van het seizoen achter zijn naam. De junior stoof het best door het Molse zand en liet zijn concurrenten in de eindfase achter. Eerstejaars Toon Vandebosch en Arne Vrachten vervolledigden het podium. Er stond vandaag geen nieuwelingenwedstrijd op het programma. 

Jens Dekker opende, na een korte aanval van Colman, de debatten aan het zilvermeer. De Europese kampioen sloeg in de eerste ronde een klein kloofje, maar de grote groep achtervolgers met onder andere Jarne Driesen, Arne Vrachten, Gianni Siebens, Alex Colman, Alessio Dhoore, Tijl Pauwels, Toon Vandebosch en Jari De Clerq reed het gat dicht.

Voor halfkoers probeerde Dekker de groep weer uit elkaar te rammelen, maar Driesen en Vrachten vonden meteen de aansluiting bij de dominante Nederlander. Met drie werkten ze de tweede helft van de koers af, totdat met nog twee ronden te gaan Driesen de rest onder druk zette. Vrachten moest meteen overboord en ook Dekker moest mede door een valpartij de rol lossen.

Driesen begon vanaf dan aan een lange solotocht. Het was nog maar de tweede zege voor de junior van Young Telenet-Fidea. Achter hem kwam een sterke Toon Vandebosch opzetten. De jongste van de gebroeders Vandebosch ging vlot voorbij Dekker en Vrachten en stelde zijn tweede plaats in de laatste ronde veilig. Vrachten werd als tweede eerstejaars nog derde.

Voor plek vier werd er gespurt tussen twee ploegmaats. In een langgerekte sprint haalde Tijl Pauwels, die zijn comeback maakte na blessureleed, het van Alex Colman. Alessio Dhoore werd op de omloop waar hij bij de eerstejaarsnieuwelingen ooit kampioen werd zesde. Jens Dekker kwam moegestreden als zevende over de meet. “Ziek en het is nog niet zeker of hij morgen in Spa start”, klonk het vanuit zijn entourage. De Nederlander Marino Noordam vervolledigde de top acht.

Uitslag

1. Jarne Driesen
2.Toon Vandebosch
3. Arne Vrachten
4. Tijl Pauwels
5. Alex Colman
6. Alessio Dhoore
7. Jens Dekker
8. Mario Noordam
9. Jarno Liessens
10. Gianni Siebens