Jarne Driesen spoelt teleurstelling weg in Zonnebeke

Jarne Driesen spoelt teleurstelling weg in Zonnebeke

Terwijl de top van de Belgische junioren al afreisde naar de wereldbeker van morgen in Frankrijk, verzamelden de rest onder andere in Zonnebeke. Jarne Driesen spoelde zijn minder Belgisch kampioenschap door met een klinkende zege.

Jarno Liessens nam de kopstart. “Maar ook ik was goed weg”, vertelde Jarne Driesen. “Ik voelde dat mijn benen goed waren en trok stevig door.” De junior van Young Telenet-Fidea sloeg daardoor meteen een gaatje. “Na twee ronden kwam mijn ploeggenoot Yentl Bekaert korter.”

De eerstejaars sloot zelfs aan bij de leider. “Ik liet hem even terugkomen, maar aan het einde van de tweede ronde moest hij alweer overboord.” Driesen werkte zowat heel de wedstrijd af met een vijftiental seconden voorsprong. In de slotfase vormde Arno Debier nog even een bedreiging. “Daarom moest ik nog alles op alle zetten, maar ik kon toch mijn zege veiligstellen.”

Driesen is er morgen niet bij in Lignières-en-Berry. “Deze overwinning is goed voor mijn moraal. Na de teleurstelling van vorige week doet deze zege echt deugd. Hopelijk kan ik nog een selectie voor Hoogerheide uit de brand slepen.”

Zwitser aan de macht

Waar Loris Rouiller aan de start verschijnt gaat hij aan de haal met de zege. Ook zaterdag was dat niet anders in Zonnebeke. De Zwitserse kampioen kwam met acht seconden voorsprong over de meet. “Het was erg snel en weinig technisch, maar de modder maakte het wel zwaar”, vertelde Rouiller.

“Het is elke keer uitdagend om in België te koersen. Ik hou ook van de omlopen en de organisaties. Hopelijk kan ik volgend jaar als junior nog meer naar hier komen, maar alles zal afhangen van de financiële kant. Het feit wil dat je enkel in België kan vechten tegen de beste van de wereld.” Op het podium kreeg hij gezelschap van Tomas Kopecky en Gerben Kuypers. Laure Michels won alweer bij de dames jeugd.