Jarne Driesen 22e in Namen: “Ouderwetse off-day”

Jarne Driesen 22e in Namen: “Ouderwetse off-day”

Geen ziekte, geen mechanische problemen, gewoon een ordinaire off-day. Dat is wat Jarne Driesen overkwam tijdens de wereldbekermanche in Namen afgelopen zondag. De junior van Young Telenet-Fidea werd ‘pas’ tweeëntwintigste.

De week voordien wist Driesen nochtans te winnen in Mol en was hij, met alle toppers aan de start, tweede in Spa-Francorchamps. In Namen liep het echter voor geen meter, al ging hij wel goed van start. “Mijn start was inderdaad goed, maar na de eerste ronde al begon ik last te krijgen in mijn rug en kon ik ook geen kracht meer zetten met mijn benen.”

Een zwaar contrast met het weekend voordien. “Ik was heel tevreden over vorig weekend en wilde dit weekend in Namen ook een goede prestatie neerzetten. Ik denk dat het gewoon een off-day was, want ik voel mij in elk geval helemaal niet ziek. Ik heb vorig weekend en vorige week wel heel wat trainingskilometers op mijn teller gezet, misschien is daar de reden wel te vinden.”

Driesen wil de wedstrijd in Namen snel achter zich laten en zich volledig focussen op de volgende wereldbeker op tweede kerstdag. “In Zolder verwacht ik natuurlijk veel beter. Ik wil mezelf bewijzen, omdat ik daar vorig jaar als eerstejaars al achtste werd. Het parcours ligt me dus wel en met een goede dag kan ik daar een top vijf plaats rijden”, kijkt Driesen vol verwachting naar de volgende wedstrijd.