Jarne Boden na polsblessure: “Dit seizoen bekijk ik van week tot week”

Jarne Boden na polsblessure: “Dit seizoen bekijk ik van week tot week”

Na een seizoen dat eigenlijk al over was voor het begon, is Jarne Boden deze winter beter gestart. Als tweedejaars junior van het WAC-team Hoboken wist hij zich in Kessel tussen de renners van de opleidingsteams op plaats drie te nestelen.

Boden mocht bij de start op de tweede rij plaatsnemen en was meteen mee vooraan. “Totdat Jappe Jaspers, Toon Vandebosch en Jonas Smet doortrokken. Ik kon niet meteen in hun wiel inpikken en miste de aansluiting. Ik kwam in een groepje van zes achtervolgers terecht.”

Hij voelde zich duidelijk sterker dan zijn metgezellen. “In de derde ronde nam ik de koppositie van de groep en kon ik wegrijden van de rest. Even reed ik alleen, maar ik kreeg al snel gezelschap van de door pech geplaagde Jonas Smet.” Die liet hij uiteindelijk achter, om zo de derde plaats op het podium in te nemen.

Week per week

Vorig seizoen verscheen hij maar een paar keer aan de start van een veldrit. “Bij aanvang van het seizoen was mijn basis conditie nog niet in orde, waardoor ik later gestart ben. Ook omdat ik een polsblessure opliep tijdens een val op training, duurde het allemaal wat langer. Het is de bedoeling om dit jaar meer te crossen.” 

Verder heeft hij weinig doelen gesteld. “Ik ben nu gestart en zal wel zien hoe het verder verloopt. Ik ben van plan om enkele A-crossen te rijden waarvan het parcours me goed ligt. Voor de rest vul ik het aan met B-crossen. Ook het parcours van het Belgisch kampioenschap in Lille ligt me normaal wel”, besloot de renner van WAC Hoboken, die vorig jaar in Lille 23e werd.