Jarige Bart Artz spurt naar eerste Waaslandzege

Jarige Bart Artz spurt naar eerste Waaslandzege

De allereerste Waaslandcross draaide uit op een spannende spurt. Aan de streep haalde de Nederlander Bart Artz het van Vince Van Den Eynde. Die laatste haalde wel de eindzege in het Bpost Bankklassement voor nieuwelingen binnen. Mees Hendrikx verzekerde zich in de laatste ronde nog van de derde plaats. Laure Michels was de beste jeugd dame.

Vince van den Eynde brak de oorspronkelijk gesloten koers open bij de nieuwelingen. De leider in het klassement dunde de kopgroep uit tot één van drie, met naast zichzelf Bart Artz en Ryan Cortjens. Van den Eynde deed er alles aan om ook hen overboor te gooien, maar het duo bleek te taai.

In de achtervolging knapte de zieke Belgische kampioen Arno van den Broeck heel wat werk op. De renner van Enertherm-BKCP kreeg het gezelschap van Mees Hendrikx. Het trio vooraan werd een duo toen Cortjens overboord moest. Zowel Artz, als van den Eynde kon zich niet loswerken in de laatste ronde.

In de spurt haalde de jarige Artz het uiteindelijk  met een half wiel voorsprong van Van den Eynde. Mees Hendrikx kon de derde plaats nog uit de brand slepen, voor Cortjens en Kopecky.

Uitslag
1. Bart Artz
2. Vince Van Den Eynde
3. Mees Hendrikx
4. Ryan Cortjens
5. Arno van den Broeck
6. Tomas Kopecky
7. Wannes van den Bussche
8. Niels Vandeputte
9. Witse Meeussen