Jara Noël slaat dubbelslag, maar zat toch met dubbel gevoel

Jara Noël slaat dubbelslag, maar zat toch met dubbel gevoel

Het veldritseizoen loopt op zijn laatste benen, zo ook het seizoen van Jara Noël. De renster van het AA- Drink Bris Team kan terug kijken op een heel mooi seizoen. Een seizoen waar ze heel wat overwinningen wist te behalen. Afgelopen weekend stond ze zowel in Lille als in Hoogstraten aan de start. Twee wedstrijden die ze beide won.

Vorig weekend stonden er twee heel verschillende wedstrijden op het programma van Jara Noël. De vorst had de zandcross van Lille omgetoverd in een zeer snelle technische omloop. Hoogstraten op zondag werd een hele andere dobber. Daar moest ze vol aan de bak op een snelle maar zeer modderige omloop.

De laatste crossen van het seizoen, Noël werkte hier niet echt op een speciale manier naar toe. “Ik heb niet speciaal toegewerkt naar het voorbije weekend en probeer me nu vooral te amuseren. Speciale trainingen doe ik niet meer, ik bouw gewoon nog wat af.” In Lille stond ze tussen de nieuwelingen heren aan de start.  “Lille verliep super, ik had een heel erg goede start en een heel erg goed gevoel. Ik reed een van men beste wedstrijden van het seizoen.”

Ze kwam als winnares over de streep en had een voorsprong van ongeveer een minuut op Tine Rombouts. Laure Michels mocht als derde mee het podium op. Na afloop was ze dan ook zeer tevreden over haar behaalde resultaat.  “Ik was meer dan tevreden let het resultaat. Ik reed een hele goede uitslag bij de jongens en kon met een comfortabele voorsprong de wedstrijd beëindigen.”

Andere koek op zware omloop in Hoogstraten

De Aardbeiencross in Hoogstraten staat sinds vorig seizoen op de kalender. Hoogstraten werd ervoor op een andere locatie georganiseerd. De omloop aan de veiling is vlak maar zeker niet te onderschatten. De ondergrond lag er zondag snel, maar toch heel zwaar bij. “Mijn wedstrijd verliep niet zo goed. Ik miste men start wat en in de eerste baggerzone liet ik me weg drummen. Ik maakte een foute bandenkeuze en de benen waren ook niet wat ze moesten zijn.”

Ondanks de zware ondergrond en de mindere benen wist ze er toch te winnen. Tine Rombouts werd net zoals in Lille tweede en Marthe Truyen kwam als derde jeugdrenster over de meet. “Ik was niet echt tevreden met het resultaat. Ik won wel maar had zeker geen goede wedstrijd gereden. De zware omloop en de tweede opeenvolgende wedstrijd maakte dit niet mogelijk.”

Het veldritseizoen 2014-2015 loopt stilaan op zijn einde. Op de kalender staan nog een handvol wedstrijden en vele renners en renster kijken reikhalzend uit naar het einde van het seizoen. Voor ze aan haar rustperiode begint zal ze nog op twee wedstrijden aan de start verschijnen. “Ik rijd nog Eeklo en Oostmalle en daarna ga ik een drietal weken nog meer in mijne zetel liggen dan anders.” ,sluit ze lachend af.