Jara Noël schiet raak in Lichtaart

Jara Noël schiet raak in Lichtaart

Jara Noël reed vorig seizoen heel sterk, week na week kon ze strijden voor de zege. Dit seizoen leek het allemaal net wat  minder vlot te lopen. Ze kreeg tegenstand van een aantal nieuwe rensters en vocht mooie duels uit. Vaak trok ze aan het kortste eind en werd ze tweede, afgelopen weekend schoot ze in Lichtaart raak en mocht ze met de zegeruiker terug naar huis keren.

“Voor de wedstrijd had ik wel een goed gevoel, het was een zware omloop die me wel moest liggen. Al was ik voor de start toch vrij onzeker en dit omdat het dit seizoen nog niet echt goed gelukt was.” In Lichtaart zou ze zaterdag laten zien dat er met waar wel degelijk rekening gehouden moet worden. “Er was een hapering in de start, hierdoor geraakte ik zeer slecht weg.”

Noël bleef kalm en vocht zich een weg naar de leidster in de wedstrijd. “Na anderhalve ronde kon ik de aansluiting bij Jinse Peeters vinden. Ik slaagde erin om haar tempo aan te houden en kon een ronde in haar wiel volgen.”  Met twee ronden te gaan besliste ze dat de tijd voor een aanval gekomen was.

“Ik versnelde en Peeters leek te passen, ik kon gestaag mijn voorsprong uitbouwen. Aan de meet had ik toch een dikke halve minuut bij elkaar kunnen fietsen.” Zo mocht ze nog eens haar armen in de lucht gooien en ging na haar vierde zege met een goed gevoel naar huis. “Ik hoop dat het nu allemaal in stijgende lijn gaat, het gevoel tijdens de training is in ieder geval goed.”

Foto – Kristof Bruers