Jara Noël knokt terug

Jara Noël knokt terug

Jara Noël reed een paar jaar geleden van de ene zege naar de andere. Vorige winter liep het, door verschillende redenen, echter niet zo vlot. Haar zomerseizoen viel al lang voor het begon in het water. Gisteren vocht ze terug en kroonde zich tot Oost- Vlaams kampioen op de weg.

Een tweetal jaar geleden kende Noël een echt boerenjaar en reed ze heel wat zeges bij elkaar. Enkel de nationale titel wist haar net te ontsnappen. Vorige winter verliep het voor de renster van het Donen/ Vondelmolen team echter niet zo vlot. “Door vele problemen op school begon de stress enorm op te lopen. Zo viel alles in elkaar en beleven de resultaten uit. Op een bepaald moment was ik zelfs niet meer instaat om een hele ronde te rijden.” Haar vertrouwen verdween als sneeuw voor de zon.

Ondanks alle problemen bleef ze vechten. Op het Belgisch kampioenschap veldrijden in Oostende liep het echter weer mis. Ze liep een rugblessure op en zag zo heel haar voorjaar in het water vallen. “Door mijn blessure kon ik pas eind mei in competitie treden. De resultaten waren uiteraard niet zoals verwacht en moest ik noodgedwongen nog eens een maand van de fiets.”

De voorbije weken vond ze het goede gevoel weer terug, ze kon wedstrijden uitrijden en trok af en toe mee in de aanval. Gisteren kwam er dan het provinciaal kampioenschap van Oost- Vlaanderen. “Vooraf had ik echt geen goed gevoel. De voorbije dagen had ik last van mijn darmen en voelde me de hele wedstrijd echt slap.” Het kampioenschap zou uitdraaien op een spurt. “Ondanks mijn slap gevoel kon ik met toch goed plaatsen voor de sprint. Zo kon ik de trui bemachtigen. Ik ben super blij want dit had ik echt niet verwacht.”

Terug naar de roots

Voor het nakende veldritseizoen heeft ze een plan gemaakt. “Ik hoop een winter te kennen zonder pech en zeker ook het plezier in het veldrijden terug te vinden. We kiezen voor een andere aanpak. Mijn plan is om meer B –wedstrijden af te werken. Zo hoop ik terug vertrouwen te tanken. Ook zal dit beter te combineren zijn met mijn studies. Misschien is er wel af en toe een mooi resultaat.”