Jara Noël is zoekende naar de goede vorm

Jara Noël is zoekende naar de goede vorm

Jara Noël reed twee seizoenen terug als junior dame van de éne zege naar de andere. Enkel ontbrak toen de kers op de taart, Eva Maria Palm ging op het Belgisch kampioenschap in Erpe-Mere met de titel naar huis. Noël klopte dat seizoen wel op de grote poort, toch bleven de resultaten dit seizoen uit. Jara sukkelde van het éne probleem naar het andere en verdween zo vooraan het toneel.

Noël kende een goede zomer en nam een goede start van het seizoen. Ze kon deze lijn jammer genoeg niet doortrekken. “Mijn seizoenstart was zeker goed. Begin oktober werd ik ziek en kreeg ik ook op school af te rekenen met wat problemen. Dit samen zorgde voor een mentale dip.” Toch probeerde ze verder te vechten en niet toe te geven aan deze dip.

Wat ze ook probeerde, de resultaten werden niet beter. “De weken erna ging het alleen maar bergafwaarts en was de beslissing om de fiets even aan de kant te zetten niet meer te ontwijken.” Na een periode met heel wat rust keerde ze terug naar het veld één van de eerste wedstrijden was het provinciaal kampioenschap. “Tijdens het provinciaal kampioenschap had ik maar één doel en dat was gewoon uitrijden.”

“Ik nam een goede start maar in de tweede ronde kwam ik ten val. Deze val kroop in mijn hoofd en ik was niet instaat het gat op leidster Laure Michels te dichten.” Even later speelde het noodlot in haar voordeel. “Nadat Laure Michels tegen een toeschouwer reed en viel, kon ik weer aansluiten. In de sprint kon ik haar nog kloppen en zo de titel binnen halen.” Al werd dit toch een titel met een raar gevoel. “Ik werd kampioen maar het was een zege met een dubbel gevoel.”

Hoop om met een goed gevoel af te sluiten

 In de DVV Verzekeringen Trofee startte ze samen met haar ploegmakkers en dit met het doel om uit te rijden. “De voorbije twee maanden reed ik alleen het kampioenschap uit, dus ik was heel erg tevreden met mijn resultaat in Hamme.”  De groeiende vorm geeft haar een goed gevoel. “Ik hoop het goede gevoel verder te trekken en het seizoen met een goed gevoel af te sluiten.” Toch is ze realistisch en stelt ze geen hoge doelen. “Door de ziekte en de mentale dip heb ik toch heel wat achterstand. Ik verwacht wel geen hoogvliegers meer.”