Jara Noël grijpt Provinciale titel op de weg

Jara Noël grijpt Provinciale titel op de weg

Zoals vele veldrijdsters is ook Jara Noël in de zomer actief op de weg. Afgelopen zaterdag nam de renster van het AA-drink Kalas Cycling Team deel aan het Oost- Vlaams kampioenschap. Een wedstrijd die ze wel zeer vruchtbaar afwerkte.

“Mijn eerste wedstrijden verliepen niet zo goed, iets wat wel normaal is. Het duurt altijd even voor je het wedstrijdritme te pakken hebt.” Haar laatste wedstrijden verliepen naar eigen zeggen veel beter.

Ze stond zaterdag dan ook met veel zin aan de start van haar Provinciaal kampioenschap. “Het werd een zeer nerveuze wedstrijd met vele aanvalspogingen.” In de laatste twee ronden regende het aanvalspogingen.

“Het was een moeilijke keuze tussen mee springen met een aanval of de sprint af te wachten. Mijn keuze voor de sprint bleek de goede.” Noël won de massasprint en werd zo Provinciaal kampioene op de weg.

“Ik had deze titel zeker niet verwacht. Zeker niet aangezien ik de laatste weken zeker niet de beste in de wedstrijden was.” Noël bouwt vanaf nu verder aan haar zomerprogramma. Voor de zomer stelt ze geen doelen, alles staat in het teken van de winter.

Foto met dank aan Danny Verhulst