Jappe Jaspers wint eerste voor Enertherm-BKCP

Jappe Jaspers wint eerste voor Enertherm-BKCP

Jappe Jaspers heeft de tweede juniorenwedstrijd van het seizoen in Kessel gewonnen. Hij maakte er een spannende strijd van met zijn ploegmaat Toon Vandebosch, maar haalde het uiteindelijk toch. Jarne Boden won de strijd van Jonas Smet, die door een afgelopen tube moest lossen vooraan, voor plek drie. Maud Kapethijns won bij de dames.

Jonas Smet, Dennis Blommen, Jappe Jaspers, Lander Tibackx, Jarne Boden, Arno Debeir, Toon Vandebosch, Bent Braes en Jari De Clerq scheiden zich meteen af van de rest. Al snel was het Jaspers die het voortouw nam. De nieuwe aanwinst van Enertherm-BKCP liet de concurrentie achter.

Zijn ploegmaten Toon Vandebosch en Jonas Smet waren de eerste achtervolgers. Smet reed even later echter zijn tube van zijn wiel af, waardoor hij bij Jarne Boden kwam te zitten voor plek drie. Achter de koplopers zat een grote groep met Dennis Blommen, Arno Debier en Jari Declerq, waar Andreas Goeman, die teruggekeerde vanuit de achtergrond, het tempo bepaalde.

In de slotfase kwam Toon Vandebosch zelfs even bij Jappe Jaspers, maar moest hem al snel laten rijden voor de zege. Vandebosch werd wel nog tweede, terwijl Jarne Boden het haalde van Jonas Smet voor plek drie. Andreas Goeman had zijn metgezellen in de laatste ronden kunnen achterlaten en kwam als vijfde over de meet. Limburgs kampioen Dennis Blommen werd zesde, gevolgd door Arno Debeir en Jari De Clerq.

Uitslag

1. Jappe Jaspers
2. Toon Vandebosch
3. Jarne Boden
4. Jonas Smet
5. Andreas Goeman
6. Dennis Blommen
7. Arno Debeir
8. Jari De Clercq