Jappe Jaspers wint eerste grote afspraak van het seizoen

Jappe Jaspers wint eerste grote afspraak van het seizoen

Nummer twee is binnen voor Jappe Jaspers. De junior van Enertherm-BKCP liet in de laatste ronde zijn mede koploper Thijs Wolsink achter. Eerstejaars Toon Vandebosch snelde in de laatste ronde nog naar de derde plaats.

De eerste A-veldrit van het seizoen in Neerpelt bracht 34 junioren op de been. Het werd de eerste meting tussen de winnaars van de voorbije wedstrijden. Jappe Jaspers begon alvast goed en vloog als snelste uit de startblokken. Ook Wolsink, Siebens, Groot en Colman zaten op de voorposten.

Jaspers en Wolsink zetten van in het begin de tegenstand onder druk, enkel Colman en Groot konden hun wagonnetje aanpikken. Daarachter volgde een grote groep achtervolgers met onder andere Pauwels, de broers Vandebosch en Siebens daarbij.

Voorin waren Wolsink en Japers de sterksten. De twee reden opnieuw samen weg, deze keer definitief. Ondertussen rukte Reno Bauters op. Hij vocht samen met Toon Vandebosch en Tijl Pauwels een verbeten strijd om de derde podiumplaats uit.

In de laatste veldstroken zette Jaspers zijn ex-ploegmaat onder druk. Wolsink moest Jaspers laten gaan en zo boekte Jaspers een nieuwe overwinning. Wolsink werd verdienstelijk tweede, Toon Vandebosch werd knap derde als eerstejaarsjunior. Pauwels werd vierde, Bauters vervolledigde de top vijf.

Uitslag

  1. Jappe Jaspers
  2. Thijs Wolsink
  3. Toon Vandebosch
  4. Tijl Pauwels
  5. Reno Bauters
  6. Victor Vandebosch
  7. Jarno Liessens
  8. Alex Colman
  9. Mathijs Wuyts
  10. Mitch Groot