Jappe Jaspers topt lange lijst kanshebbers

Jappe Jaspers topt lange lijst kanshebbers

Voor de seizoenstart hadden we al ons geld gezet op Jappe Jaspers, maar nu kunnen we ons geld beter wat spreiden. Jaspers blijft de topfavoriet, al zal de renner van Enertherm-BKCP het zaterdag niet cadeau krijgen.

Jaspers blijft uiteraard de beste Belg van dit seizoen. Na zijn gemiste Europese titel door hardnekkige materiaalpech zijn, zijn pijlen meer dan ooit gericht op de driekleur. “Ik heb maar één doel en dat is winnen”, wind hij er geen doekjes om. “Ik heb de voorbije maanden telkens bewezen dat het mogelijk is om kampioen te worden.”

Onklopbaar is Jaspers, zoals alle andere renners dit jaar, echter niet. Heel wat van zijn concurrenten bereikten de afgelopen weken hun topvorm. Binnen zijn eigen team zal hij rekening moeten houden met de broertjes Vandebosch. De oudste, Victor, is bezig aan zijn weg terug na heel wat lichamelijke problemen. Met zijn derde plaats in Leuven tankte hij vertrouwen.

23675416561_7b106be934_oZijn jongere broer Toon Vandebosch is nog maar eerstejaars, maar bewees al verrassend sterk uit de hoek te kunnen komen. “Natuurlijk wil je wel op podium staan of winnen. Dat zet ik echter uit mijn hoofd, ik wil vooral met een goed gevoel afstappen wetende dat ik heel goed gereden heb. De kans is groot dat we met een groepje naar de meet gaan.”

Bij Young Telenet-Fidea zijn de ogen dan weer gericht op Jarne Driesen. Zijn uitslagen weerspiegelen niet meteen zijn kunnen. Lichamelijke problemen blijven hem parten spelen. “Hopelijk heb ik in Lille minder last van mijn rug en kan ik veertig minuten voluit crossen.”

Gianni Siebens wil dan weer zijn goede vorm terugvinden, terwijl eerstejaars Arne Vrachten met hogere verwachtingen aan de start staat. “Ik eindigde vijfde in Leuven, dus waarom zou dat op het BK in Lille niet kunnen lukken? Ik vind daar een omloop die me perfect ligt”, klinkt hij ambitieus.

Lang lijstje

Lares-Doltcinirenner Alex Colman is de volgende op de lijst. Hij heeft enkele mindere weken achter de rug en trekt dan ook zonder ambities naar Lille. “De afgelopen weken was het niet goed weet ik van mezelf. Mijn trainer Jeroen Dingemans stoomde me wel klaar voor het BK, misschien kan ik voor de verrassing zorgen”, zei hij met een knipoog.

Colman schuift zijn twee ploegmaten naar voor: Florian Vermeersch en Tijl Pauwels. Vermeersch is nog eerstejaars en kwam eerder al erg sterk voor de dag. Pauwels fiets rond met een brace na zijn val op het EK en is bezig aan zijn weg terug.

LEU_7544Na Leuven mogen we op de nu al lange lijst met stip nog een extra naam bijschrijven. Alessio Dhoore koerste in Leuven bevrijdt na zijn overgang naar Acrog – Balen BC. Zelf houdt hij de verwachtingen beperkt tot een top vijf. “Ik voel me heel goed op de omloop en als alles goed zit weet je nooit waar ik kan stranden.”

En dan hebben we Seppe Rombouts nog. Hij wist dit seizoen al enkele keren met groots machtsvertoon te winnen, al was dat vooral op zware omlopen met veel hoogteverschil. Reno Bauters lijkt dan over zijn grote piek na zijn stage heen en Jarno Liessens en Jari De Clerq, zij zullen ook zeker hun plaats vooraan opeisen.

Sterren

*** Jappe Jaspers
** Alessio Dhoore, Jarne Driesen, Toon Vandebosch, Florian Vermeersch, en Seppe Rombouts
* Victor Vandebosch, Tijl Pauwels, Alex Colman, Reno Bauters, Jarno Liessens en Jari De Clerq