Jappe Jaspers topt Enertherm-BKCP podium in Boom

Jappe Jaspers topt Enertherm-BKCP podium in Boom

Het werd weer één lange solotocht voor Jappe Jaspers in Boom. Na kettingproblemen in de eerste ronde ging hij op en over zowat heel het peloton. Voor de overige podiumplaatsen werd het een spannende strijd die gewonnen werd door Victor Vandebosch. Zijn jongere broer Toon Vandebosch vervolledigde het podium voor Gianni Siebens.

Jappe Japsers nam de snelste start in de Tommorwlandarena van Boom. De tweedejaarsjunior kreeg echter al snel af te rekenen met kettingproblemen, waardoor hij moest wisselen en achtervolgen. Gianni Siebens nam het commando over.

De renner van Young Telenet-Fidea kreeg de broertjes Vandebosch mee. Zij speelden het slim. Toon Vandebosch reed weg en zijn broer Victor gooide er de blok op. Lang kon hij niet standhouden, want Jaspers kwam al weer aansluiten en dichtte het gat zonder problemen.

Lang wachtte Japsers niet om weg te rijden. Met nog drie ronden te gaan begon hij aan zijn solotocht. De achtervolgers verweerden zich nog sterk, maar de tweedejaars was te sterk en won zo de eerste Niels Albert Cyclocross.

Voor de overige podiumplaatsen werd het nog spannend. Victor en Toon Vandebosch zetten Gianni Siebens sterk onder druk. De renner van Young Telenet-Fidea kon heel lang volhouden, maar moest zich in de laatste meters toch gewonnen geven. Het werd dus een volledig Enertherm-BKCP podium met Japsers op één, Victor Vandebosch op twee en Toon Vandebosch op de laatste podiumplek.

Timo Kielich moest in de laatste ronde het achtervolgende trio laten rijden en werd nog vijfde, voor Mathijs Wuyts en De Brits Ben Turner. Tijl Pauwels vervolledigde de top acht.

Uitslag

1. Jappe Jaspers
2. Victor Vandebosch
3. Toon Vandebosch
4. Gianni Siebens
5. Timo Kielich
6. Mathijs Wuyts
7. Ben Turner
8. Tijl Pauwels
9. Jonas Smet
10. Stef Serre