Jappe Jaspers spoelt EK door met fenomenale solo

Jappe Jaspers spoelt EK door met fenomenale solo

Na zijn pechwedstrijd op het Europees kampioenschap in Huijbergen heeft Jappe Jaspers met een fenomenale solo de Superprestigemanche van Ruddervoorde op zijn naam geschreven. Hij dulde geen grijntje tegenstand. Thijs Wolsink haalde het in de achtervolging van Seppe Rombouts en kersvers Europees kampioen Jens Dekker. Jaspers is ook de nieuwe leider. 

Jappe Jaspers ging er vanaf de start stevig tegen aan. Na zijn pechdag op het Europees kampioenschap gisteren was hij helemaal opgeladen om een sterke prestatie neer te zetten in Ruddervoorde. Kersvers Europees kampioen Jens Dekker werd opgehouden in de eerste weidenstroken en was niet meteen mee.

Jaspers hield zijn benen geen moment stil en bouwde in no time een grote voorsprong uit op de eerste achtervolgers. Die achtervolgers waren Seppe Rombouts, Thijs Wolsink en Jarne Driesen. Laatstgenoemde kreeg af te rekenen met pech en werd eteruggeslagen. Jens Dekker nam zijn plaats in de kopgroep even later over.

Strijd om de tweede plaats

Jaspers trok zich niets aan van de rest en bleef de ene na de andere snelle ronde afhaspelen. Bij het ingaan van de laatste ronde bedroeg zijn voorsprong zelfs 48 seconden. Die voorsprong was meer dan voldoende om zijn zesde zege van het seizoen binnen te halen.

Achter hem werd er harder gestreden. Dekker probeerde een kloofje te slaan, maar Seppe Rombouts riep hem al snel tot de orde. Met drie werkten ze de laatste meters in het veld af. Wolsink probeerde met een ultieme aanvalspoging de tweede plaats te grijpen en dat lukte. Na zijn pijnlijke valpartij gisteren, mocht hij vandaag als tweede het podium op.

Seppe Rombouts werd in zijn spoor derde, terwijl Jens Dekker enkele metertjes moest laten en als vierde over de meet bolde. Verderop volgde Florian Vermeersch, die net zoals op het EK enorm sterk voor de dag kwam. Alex Colman werd zesde, terwijl Jarno Liessens aan de bondscoach liet zien dat hij er op het EK misschien hadden moeten bij zijn. Jarne Driesen werd nog achtste, na zijn pech eerder in de wedstrijd.

Uitslag

1. Jappe Jaspers
2. Thijs Wolsink
3. Seppe Rombouts
4. Jens Dekker
5. Florian Vermeersch
6. Alex Colman
7. Jarno Liessens
8. Jarne Driesen
9. Victor Vandebosch
10. Arne Vrachten