VIDEO

Jappe Jaspers pas veertiende: “Het gaat gewoon niet”

VIDEO

Jappe Jaspers pas veertiende: “Het gaat gewoon niet”

Het werd niet de dag van Jappe Jaspers in Hoogerheide. Waar hij vorige week in Frankrijk nog onderuit gereden werd door een paar Fransen en hij last had van ademhalingsproblemen, ging het vandaag gewoon niet. De renner van Enertherm-BKCP werd pas veertiende en verloor daarmee ook de eindzege in de wereldbeker.

“Het was net zoals in Frankrijk een heel slechte wedstrijd. Misschien ben ik wat ziek, ik weet eigenlijk niet wat er scheelt. Ik beschikte ook niet over al mijn krachten. Ik had er samen met mijn trainer alles aan gedaan om hier goed te zijn en dat is niet gelukt.”

 “Het is spijtig dat het net voor het wereldkampioenschap weer de kop opsteekt. Het is natuurlijk niet nieuw. Heel het seizoen is al één van ups and downs.”

Of hij nog kans maakt op de titel? “Ik weet het niet”, klonk hij eerlijk. “Het zal in elk geval heel moeilijk worden. Ik had graag de eindzege willen binnenhalen, maar die gaat nu naar Jens, die overigens verdient gewonnen heeft. Het is niet goed voor mijn vertrouwen”, besloot Jaspers die komende week vooral zal rusten.