Jappe Jaspers haalt het in spannende slotfase

Jappe Jaspers haalt het in spannende slotfase

Jappe Japsers was zondag de beste in de superprestigemanche in Diegem. De junior remonteerde in de laatste ronde zijn ploegmaat Jens Dekker en kon zich in de parkpassage ontdoen van de Europese kampioen. De Amerikaan Spencer Petrov was dolgelukkig met zijn derde plaats.

Op de snelle omloop ontstond er meteen een kopgroep met Jappe Jaspers, Florian Vermeersch, Jens Dekker en Spencer Petrov. Het viertal viel door het beukwerk van Dekker en Vermeersch uit elkaar.

Vermeersch volgde dapper in het spoor van Dekker, maar moest de Europese kampioen toch laten gaan . Jaspers werd de eerste achtervolger en deed er alles aan om de kloof van vijf seconden te dichten op de leider.

In de laatste ronde slaagde hij er in aan te sluiten en bij de laatste passage door het park plaatste hij een ultieme versnelling. Met een minimale voorsprong begon hij aan de laatste rechte lijn. Dekker probeerde nog terug te keren, maar hij zag met twee seconden voorsprong zijn ploegmaat winnen.

“Ik heb hard moeten knokken voor deze zege”, vertelt Jaspers op de website van de Superprestige. “In de openingsronde ging ik over de kop toen ik werd aangereden door een andere renner. Toch kon ik nog in de top tien verder, waardoor de schade beperkt bleef. Ik kon vrij vlot naar voren rijden, maar in de derde ronde reed ik me vast in de zandstrook waardoor er toch een duidelijke kloof ontstond.”

“Ik had zowat anderhalve ronde nodig om de situatie recht te zetten. In de slotronde wilde ik als eerste aan de zandstrook beginnen, maar dat lukte niet. Gelukkig reed ik er nu wel vlot door, waarna ik op weg naar een technische bocht de leiding kon overnemen. Ik nam twintig meter en kon dat verschil vasthouden tot de finish.”

Spencer Petrov ontdeed zich in de laatste ronde nog van zijn ploegmaat Gage Hecht voor de laatste podiumplaats. Florian Vermeersch werd na zijn sterke start nog vijfde. Reno Bauters kwam nog als zesde over de meet voor de Nederlander Thymen Arensman.

Uitslag

  1. Jappe Jaspers
  2. Jens Dekker
  3. Spencer Petrov
  4. Gage Hecht
  5. Florian Vermeersch
  6. Reno Bauters
  7. Thymen Arensman
  8. Jarne Driesen
  9. Alessio Dhoore
  10. Thijs Wolsink