Jappe Jaspers, tiende op BK MTB, onderweg naar nieuw team

Jappe Jaspers, tiende op BK MTB, onderweg naar nieuw team

Jappe Jaspers, de revelatie van afgelopen veldritseizoen, nam zaterdag deel aan het Belgisch kampioenschap mountainbike voor junioren. Als één van de enige veldrijders aan de start, eindigde hij als tiende. 

Het resultaat heeft echter weinig belang. “Het gevoel is vooral goed”, vertelde Jaspers, die net terug was van vakantie, aan de meet. “Ik zat achter een valpartij en mijn rem ging nog stuk. Maar het ging voor de rest eigenlijk wel goed, zeker in het tweede deel van de wedstrijd. In het begin wou ik iets te snel opschuiven, maar ik heb tegen het einde toch mijn ritme gevonden en ben nog tiende geworden.”

Jaspers combineert het mountainbike met wegwielrennen, als voorbereiding op de nakende winter. “Het is nog maar mijn derde mountainbikewedstrijd, maar ik vond het wel leuk. Nu ga ik me vooral concentreren op de weg, met toch wel twee wedstrijden per weekend. Ik zit op schema voor de winter, maar er kunnen nog altijd een paar procentjes bij.”

Nieuw team

Het gonst al maanden van de geruchten over een vertrek van Jappe Jaspers bij zijn huidige team Lares-Doltcini. “Ik weet niet wat ik daar momenteel van kan en mag zeggen, maar dat zal later nog wel duidelijk worden”, ontweek Jaspers zelf de vragen een beetje.

Zijn vader voegde er even later wel nog aan toe dat een transfer er in september wel degelijk komt en dat er nog twee teams in de running zijn. Die teams zijn wellicht Balen BC en Enertherm-BKCP, aangezien Young Telenet-Fidea een komst van Jaspers ten stelligste ontkende. Een verhaal dat wellicht nog vervolgd zal worden.

Foto – Danny Zelck