Jan Denuwelaere start nieuwe wielerploeg

Jan Denuwelaere start nieuwe wielerploeg

Op 1 januari 2017 waait er weer een nieuwe wind door het veld. Renners veranderen van werkgever, truitjes worden aangepast en nieuwe ploegen zien het licht. Een van die nieuwe teams is Mahieu – Vandermeeren – Kona, een initiatief van Jan Denuwelaere en Bart Vandecasteele dat de focus zal leggen op de West-Vlaamse renners.

De geruchtenmolen draaide de afgelopen weken op volle toeren. Er zou een nieuwe West-Vlaamse wielerploeg komen onder leiding van Jan Denuwelaere. Dat wordt nu bevestigt. “De ploeg zal op 1 januari 2017 in het veld verschijnen,” vertelt Denuwelaere. “Samen met Bart Vandecasteele heb ik deze ploeg uit de grond gestampt. De ploeg zal zich focussen op de ontwikkeling van de West-Vlaamse veldrijders. De oorspronkelijke bedoeling was om een ploeg op te richten rond mezelf, maar ondertussen zijn we een volwaardig team dat zal bestaan uit ongeveer 25 renners.”

Your dream, our challenge15578884_1378791828806985_8452244079193155585_n

Dat Jelle Vermoote één van de renners is kon u gisteren al lezen op onze website. Op de andere namen is het wachten tot 1 januari. “In de jeugdcategorieën zitten we met heel wat toppers,” vertelt Denuwelaere. “Bij de junioren en de beloften wordt het wel wat moeilijker om te concurreren met de grote opleidingsploegen, maar we zitten met enkele streekrenners die heel wat capaciteiten hebben.”

Mahieu – Vandermeeren – Kona wil zich richten op de ontwikkeling van de jeugd. “In tegenstelling tot andere teams focussen wij ons op de ontwikkeling en de groei van de renners, niet op de prestaties,” legt Denuwelaere uit. “Het is de bedoeling dat we onze jeugd op een leuke, maar zeer professionele manier zullen begeleiden. Your dream, our challenge is onze leuze. Wij investeren dan ook vooral in gezondheid en techniek. Zo voorkomen we dat onze renners al opgebrand worden in hun jeugdjaren.”

Profcontract

Dat de ploeg ambitie heeft om uit te groeien tot een volwaardige profploeg, steekt Denuwelaere niet onder stoelen of banken. “Vandecasteele en ik denken allebei groots. Iets opbouwen om klein te blijven, ligt niet in onze aard. We willen het wel rustig aan doen, maar ons uiteindelijke doel is om onze jonge renners op termijn een profcontract aan te bieden.”

Foto’s: wrcteam.be