Izegem – Peirens en De Beule vieren met zeges in tweede manche van de VCC

Izegem – Peirens en De Beule vieren met zeges in tweede manche van de VCC

Er werd gecrosst op vele fronten vandaag. Ook in Izegem  doken de renners het veld in voor de tweede manche van de Vlaamse Cyclocross Cup. Bij de nieuwelingen haalde Yente Peirens het als eerstejaars van zijn één jaar oudere collega’s, terwijl Jordi De Beule de beste junior was. 

Vanaf de start toonden drie renners zich meteen beter dan de rest. “Samen met Wannes Vanden Bussche en Louis Decoster reed ik weg”, vertelde Yente Peirens. “Louis moest als eerste lossen, maar telkens als ik en Wannes een beetje stilvielen sloot hij weer aan.”

Er werd gestreden op het scherpst van de snee. “Op de hellingen geraakten Wannes en ik in de laatste ronde toch weg. Wannes trok vol door, maar op de voorlaatste helling nam ik een ander spoor dan hem. Daardoor kwam ik aan de leiding.” Die koppositie gaf hij niet meer uit handen en de renner van Lares-Doltcini won als eerstejaars zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Wannes Vanden Bussche, die in de laatste meters ook nog tegen een boom op reed en uit de pedalen moest, werd nog tweede, voor Louis Decoster.

Ook bij de junioren was er snel een afscheiding. “We waren al in de eerste ronde met drie renners weg”, vertelde Jordi De Beule. Hun voorsprong was nog niet voldoende. “Er kwamen nog enkele renners aansluiten, alvorens een renner twee ronden van het einde het alleen probeerde.” In de laatste ronde kon hij het gat nog dichten en reed solo over de meet. Fabio Verberckmoes werd nog tweede voor Bert Van Assche.

Foto’s: Romina Teirlinck