Italiaanse Elena Valentini krijgt plaatsje bij Kleur Op Maat – Nodrugs

Italiaanse Elena Valentini krijgt plaatsje bij Kleur Op Maat – Nodrugs

De Italiaanse Elena Valentini is de nieuwe aanwinst van Kleur op Maat – Nodrugs, dat is vanmiddag bevestigd. De transfer was al langer een feit maar door het vele papierwerk bij de Italiaanse wielerbond was het onzeker of Valentini in januari al zou kunnen overstappen.

“We hebben Elena bij in het team genomen omdat ze in het verleden heeft laten zien dat ze talent heeft”, licht ploegmanager Iwan Gevers toe. “We hopen dat ze, met de begeleiding die ze nu gaat krijgen vanuit het team, terug op haar niveau van twee jaar geleden geraakt en dat ze op termijn zelfs beter doet.”

“Door fysieke problemen waren haar prestaties de voorbije twee seizoenen minder. Een leuke bijkomstigheid is dat Elena in Bolzano woont, de regio waar Wilier ook gevestigd is. Femke van den Driessche heeft bij ons ook een forse vooruitgang gemaakt en we hopen met Elena eenzelfde weg te bewandelen.”

“Elena staat ook open voor support vanwege het team. Ze zal volgende winter heel het seizoen in België vertoeven. Dat is mogelijk omdat ze bij de familie Aelbrecht in Betekom kan verblijven. Ook haar mekanieker Ruben Lambecht is een enorme hulp voor haar”, besluit Gevers.