Iserbyt steekt wereldbeker op zak met zege in Hoogerheide

Iserbyt steekt wereldbeker op zak met zege in Hoogerheide

Eli Iserbyt heeft met een groot machtsvertoon de Wereldbeker in Hoogerheide gewonnen. Hij is daarmee ook eindwinnaar in het klassement. Roel Van Der Stegen verraste met een tweede plaats na een bloedstollende laatste ronde. Gage Hecht liet Jappe Jaspers in de laatste meters achter voor plek drie . Johan Jacobs gaf ziek verstek.

Eli Iserbyt zette de wedstrijd meteen naar zijn hand. De wereldbekerleider kreeg nog even weerwerk van de Amerikaan Gage Hecht, maar ook hij brak snel. Iserbyt nam acht seconden, maakte daar meer dan een halve minuut van en haalde zonder pardon de zege en eindzege binnen.

Achter de oppermachtige Iserbyt werd het een bloedstollende strijd. Jappe Jaspers en Hecht leken eerst zeker van de tweede en derde plek, maar uit de achtergrond kwam in de slotfase een grote groep terug onder het commando van Roel Van der Stegen en Maik Van der Heijden.

Van der Stegen voelde zich duidelijk de sterkste en sloeg meteen een kloof. Jaspers en Hecht gingen nog vol in de achtervolging, maar konden de Nederlandse mountainbiker niet grijpen. Hecht en Jaspers raakte nog verstrikt in een bloedstollend duel, dat uiteindelijk gewonnen werd door de Amerikaan.

Jakob Dorigoni won het Italiaanse duel voor plek vier van Stefano Sala. Het duo kwam in de laatste ronden stevig opzetten. De Fransman Emiel Canal vocht zich naar plek zes. Jens Dekker werd na een remonte zevende, gevolgd door Quintin Simon en Nederlands kampioen Max Gulickx, die nooit echt zijn ding kon doen.

Eli Iserbyt stak ook de eindzege op zak. Johan Jacob bleef ondanks zijn afwezigheid tweede, voor Max Gulickx.

Uitslag

1.ISERBYT Eli Hoogerheide_podium
2.VAN DER STEGEN
3.HECHT Gage
4.JASPERS Jappe
5.DORIGONI Jakob
6.SALA Stefano
7.CANAL Emile
8.DEKKER Jens
9.SIMON Quentin
10. GULICKX Max
12. DRIESEN Jarne
19. LOOCKX Lander
20. DEVOS Han
30. ROMBOUTS Seppe