Iserbyt rugpijn, Gulickx stapt af en Driesen met kettingproblemen

Iserbyt rugpijn, Gulickx stapt af en Driesen met kettingproblemen

Het was niet de dag voor de junioren van Young Telenet-Fidea Cycling Team. Ze zaten goed mee vooraan, maar konden het niet meteen afmaken. Allemaal hadden ze wel iets aan de hand, buiten Alessio Dhoore, hij kende een prima dag met een zevende plek als resultaat.

Max Gulickx, vorig weekend nog derde op het WK in Tabor, had vandaag in Lille een mindere dag en gaf op.Halfweg stapte hij uit de wedstrijd. Hij voelde zich niet zo goed, vertelde Max Gulickx: “Op een bepaald moment geraakte ik helemaal niet meer vooruit en stapte ik af. Ik was te ver achter om er nog iets van te maken. Van bij de start was het om zeep. De wedstrijd was nochtans niet echt zwaar, eerder snel, maar er zat geen spanning op de spieren. Het ging niet.”

Ook Eli Iserbyt had op alle domeinen niet zijn beste dag. Zo was zijn start niet in orde. “Omdat ik niet goed weg was, had ik een hele ronde nodig om weer voorin te zitten. Bovendien had ik meer tijd nodig om opnieuw in mijn ritme te komen. Ik voelde me vandaag niet zoals anders.”

“Dat is wellicht de weerslag van het WK en van alles wat me de voorbije weken overkwam. Het was ook druk op schoolzodat er van trainen niet veel sprake was. Ik probeerde bezig te blijven, wat niet simpel was. Dat deed zich gevoelen. Bovendien had ik op een bepaald moment last van mijn rug. Het remde me af. Achteraf merkten we dat mijn zadel was gezakt”, vertelde Eli Iserbyt. Jarne Driesen was dan weer op weg naar een mooie ereplaats, waarna zijn ketting er af viel en hij pas tiende werd.