Iserbyt mag kiezen wanneer hij prof wordt bij TFCT

Iserbyt mag kiezen wanneer hij prof wordt bij TFCT

Dat Eli Iserbyt net zoals Max Gulickx mag doorstromen naar de beloften, mag geen verrassing zijn. De Belgische en Europese kampioen krijgt echter een speciale optie in zijn vierjarig contract. “We verbonden er ons ook toe om Eli de stap naar de profs te laten zetten wanneer hij er zich klaar voor voelt. Eli mag zelf kiezen wanneer dat is. Eerder deden we al hetzelfde met Quinten Hermans en Daan Soete. Nu ook met Eli”, legt manager Hans van Kasteren.

Die aanpak kwam er nadat het team vorig jaar hun toptalent Wout Van Aert zag vertrekken. Iserbyt is natuurlijk in de wolken met de overeenkomst. “Zo’n kans mag ik niet laten liggen, want ze geeft me de mogelijkheid rustig verder te groeien. Ik reed de voorbije maanden bij momenten al rondetijden die bijna zo snel waren als die van de beloften. Ik heb bijgevolg de indruk dat ik de grootste stap voorwaarts al zette.”

“Het is nu enkel een kwestie van volgende jaren goed aan te passen. Moest ik al vrij snel een reeks wedstrijden winnen, dan wil ik geen vier jaar wachten om over te gaan. Maar dat is afwachten. Dat weet je niet vooraf”, bekijkt Iserbyt het realistisch.

Een invloed op zijn studies zal het nieuwe contract niet hebben, voegt hij eraan toe. “Ik blijf verder studeren. Je weet immers nooit hoe je leven loopt. Vandaag zijn we in die context in Kortrijk naar een beurs over mogelijke studierichtingen geweest. Veel wijzer werd ik er wel niet door. Ik weet bijgevolg nog steeds niet wat ik volgend jaar wil gaan doen. We zien wel.”