‘Inthemud.cx’ stopt ermee

‘Inthemud.cx’ stopt ermee

Slecht nieuws voor Margriet Kloppenburg en haar vriend James Spragg. Hun project ‘Inthemud.cx’ krijgt dit seizoen geen vervolg. Sponsormoeilijkheden liggen aan de basis en ook fysiek loopt niet alles zoals gepland. 

“We hebben veel geluk maar ook veel ongeluk gehad dit jaar wat de sponsors betreft”, legt Margriet Kloppenburg uit. “We hebben enkele mooie sponsors weten binnen te halen dit seizoen, we willen hen dan ook uitgebreid bedanken. Maar dat waren voornamelijk productsponsors.”

“Financieel hebben we het echter niet rond gekregen. Ons doel was om een budget samen te stellen dat het voor ons doenbaar maakte  om te strijden op het hoogste niveau. Dat is zonder de nodige financiële sponsors absoluut niet mogelijk.”

Maar niet enkel het financiële deel gooit roet in het eten. Bij James Spragg, de vriend van Margriet Kloppenburg werd een rugletsel vastgesteld waardoor hij dit seizoen niet veel aan fietsen zal toekomen. Ook Kloppenburg is nog steeds op zoek naar de goede vorm na meerdere blessures.

Kloppenburg zelf hoopt haar wielercarrière nog wel te kunnen verderzetten. “Ik bekijk momenteel alle plannen om te zien wat er mogelijk is om verder te blijven doen in het veldrijden. Hopelijk is er enige interesse van andere partijen”, aldus de Deense.

Op hun website kwamen ze met een uitgebreid bericht. De volledige mededeling is hier te lezen.

Foto – Wannes Bosman