Internationale walk-over in Namen

Internationale walk-over in Namen

Internationaler kan een wedstrijd niet verlopen zoals zondag in Namen. Tijdens de Wereldbeker op de flanken van de Citadel domineerde de Brit Tom Pidcock van start tot finish. Op het podium werd hij geflankeerd door het Franse duo Antoine Benoist en Maxim Bonsergent. Toon Vandebosch neemt de leiderstrui over van Yentl Bekaert. 

De wedstrijd startte met een verrassing van formaat. De Spanjaard Ivan Feijoo Alberte nam de beste start en sloeg zelfs even een kloofje. De Brit Tom Pidcock riep de Spanjaard echter snel tot orde en nam resoluut de leiding handen. Op de gladde maar toch snelle omloop kon Pidcock al zijn pk’s kwijt.

Achter hem vormden Maxim Bonsergent, Antoine Benoist,  Felippo Fontana, Toon Vandebosch, Thymen Arensman, Ivan Feijoo Alberte en Yentl Bekaert de achtervolgende groep. Benoit probeerde even de kloof te dichten, maar aan Pidcock was niets te doen. Elke ronde reed hij verder weg om uiteindelijk met een kleine minuut voorsprong als eerste over de streep te komen.

nam_8198Spanning voor plek twee

Daarachter was er gelukkig meer spanning. Het groepje bleef samen in de strijd voor plek twee. Yentl Bekaert deed daar lang de beste zaak om de leiderstrui in handen te houden, maar op een schuine kant ging hij onderuit. Daarbij had hij ook nog derailleurproblemen, waardoor zijn leiderstrui een hopeloze zaak werd.

Voor plek twee werd het uiteindelijk een spurt tussen Maxim Bonsergent en Antoine Benoist, waarin Benoist het haalde. De Italiaan Felippo Fontana werd nog vierde voor Thymen Arensman. De eerste Belg was Toon Vandebosch op plaats zes, die daarmee ook de leiderstrui in handen neemt.

De Belgen

10 Timo Kielich
11 Andreas Goeman
17 Jelle Camps
18 Florian Vermeersch
19 Yentl Bekaert
22 Pieter-Jan Vliegen
25 Maxim Van Gils
26 Arno Van Den Broek
27 Arne Vrachten
30 Vince Van Den Eynde
35 Gerben Kuypers
37 Arno Debeir