Internationaal – Tomas Kopecky spurt naar de tweede plaats in Mladá Boleslav

Internationaal – Tomas Kopecky spurt naar de tweede plaats in Mladá Boleslav

Geen zware omloop, maar een weide met slechts een paar heuveltjes kregen de renners in Mladá Boleslav voorgeschoteld. Tomas Kopecky zakte dit weekend af naar de Tsjechische stad om er de derde manche van de Toi Toi Cup af te werken. Met een tweede plaats op zak keerde de eerstejaarsjunior van Balen BC/Crelan-Vastgoedservice tevreden huiswaarts.

“Ik had een hele slechte start”, vertelde Tomas Kopecky na afloop aan start-box.be “Ik kon gelukkig goed opschuiven en zo zat ik na de eerste ronde al bij de eerste zes. Even later ontstond er een groepje van vier waar ik deel van uitmaakte.”

“Het werd een harde koers met vele aanvallen. In de laatste ronde trok Vladimír Mikšaník door. Ik ging mee en zo trokken we met twee richting de finish. In de spurt eindigde ik uiteindelijk op de tweede plaats.”

Ook Mathias Kopecky op het podium

Dat ze bij de familie Kopecky uit het goede hout zijn gesneden bewees ook de kleinere broer Mathias Kopecky. Hij werd derde bij de ‘Starší žáci’ oftwel beter bekend als in België als de aspiranten. Bij de dames ging de overwinning naar Pavla Havlikova. Zij haalde het voor Jana Czeczinkarova en Nadja Heigl.

Foto: Jaroslav Svoboda