Internationaal – Nederlanders strijden om de zege in Poortugaal en Zeeland

Internationaal – Nederlanders strijden om de zege in Poortugaal en Zeeland

Twee wedstrijden stonden er afgelopen weekend op de kalender bij onze noorderburen. Zo werd er op zaterdag gestreden in Poortugaal en op zondag in Zeeland. Weer heel wat renner mochten zowaar hun handen in de lucht steken. Zo wonnen onder meer Luke Verburg, Pim Ronhaar, Stijn Kalvenhaar, Puck Pieterse en Aniek van Alphen.

 In Poortugaal werd er enkel een wedstrijd voor nieuwelingen en nieuwelingen meisjes ingericht. Luke Verburg wist er al zijn achtste van het seizoen achter zijn naam te schrijven. “Ik was blij dat ik meteen van in de start kon wegrijden”, aldus Verburg. “Alleen waren er in de wedstrijd nog heel wat verbeter punten. Ik reed een erg constante wedstrijd waardoor ik zo elke ronde een beetje meer voorsprong nam.”

Ronhaar aan het feest14677841_647131498797522_1877712861_o

In Zeeland kregen de renners een rondje voorgeschoteld waar inhalen erg moeilijk was. De wedstrijd bestond dan ook uit voornamelijk singletrack. “Je moest erg goed voorin rijden”, vertelde Pim Ronhaar, winnaar bij de nieuwelingen in Zeeland na afloop aan start-box.be “Ik nam een goede start en dook zo als derde achter Lars Boven en Noah Vreeswijk het veld in.”

“Een rondje bleef ik in de wielen zitten, maar daarna nam ik al snel over. Toen er twee renners vielen zag ik mijn kans. Boven en Vreeswijk werden opgehouden en zo nam ik al snel twintig seconden. Uiteindelijk kwam ik solo aan. Ik hoop alvast nog vele wedstrijden te kunnen winnen dit seizoen.”

14724449_1780407802234320_8505382800289038713_nKalvenhaar troeft Loonhuis af in laatste ronde

“Ik ben zeer blij met deze overwinning zo vroeg op het seizoen”, vertelde Stijn Kalvenhaar winnaar bij de junioren in Zeeland aan start-box.be “Het was een zware wedstrijd. Tot in de voorlaatste ronde streed ik samen met Lars Loonhuis voor de overwinning. In de laatste ronde trok ik ten aanval en zo kwam ik solo over de finish.”

Pieterse slaat dubbelslag

Zowel in Poortugaal als in Zeeland was de uitslag bij de nieuwelingen meisjes hetzelfde. Zo won Puck Pieterse twee dagen op rij voor Laura van der Zwaan en Fleur van der Peet. In Zeeland werd er ook een wedstrijd voor junioren dames ingericht. Daar won Aniek van Alphen de wedstrijd.