IKO Enertherm-Beobank zwaait de plak in Kessel

IKO Enertherm-Beobank zwaait de plak in Kessel

Gisteren gingen de overwinningen naar Lares-Doltcini, vandaag was het de beurt aan IKO Enertherm-Beobank om de zegeruikers in ontvangst te nemen. Zowel bij de nieuwelingen als de junioren gingen ze aan de haal met de overwinning.

Een startvolgorde aan de hand van lottrekking en meer dan tachtig renners aan de start zorgen traditioneel voor een hectisch wedstrijdbegin. Dante Coremans draaide als één van de eerste het veld in, maar werd al snel afgelost door Bodi Del Grosso en Lennert Meulemans.

In de achtergrond was Ryan Cortjens ondertussen aan zijn inhaalbeweging bezig. Meulemans zag het gevaar komen en werkte zich los van Del Grosso. De kleine maar dappere Meulemans bleef gaan terwijl Cortjens ronde na ronde dichterbij sloop. Pas in de laatste ronde kon de Limburg van IKO Enertherm-Beobank Meulemans bijbenen en achter zich laten. Luke Verburg rukte ondertussen op naar de derde plaats. Del Grosso en Michael Bervoets vervolledigden de top vijf.

Bij de dames jeugd, die overigens massaal aan de start verschenen, ging Marthe Truyen aan de haal met de overwinning. Ze haalde het van Belgisch kampioene Tess Van Loy en Eva Vermeersch.

One-man show van Vandeputte

Zo spannend het was bij de nieuwelingen, zo snel lag de wedstrijd in zijn plooi bij de junioren. Niels Vandeputte nam een vliegende start aan het fort van Kessel en zette meteen stevig door. Louis Decoster probeerde de man van IKO Enertherm-Beobank nog bij te benen, maar moest (en dat was hij ook) net zoals zaterdag tevreden zijn met de tweede plaats.

De strijd voor de derde plaats bracht wel nog spanning. Een viertal streed lang voor die laatste plek, maar uiteindelijk wist Len Dejonghe zijn ploegmaat en winnaar Vandeputte te vergezellen op het podium. Brent Braes en Niels Vandermeulen eindigden als vier en vijf.

Sanne Cant kwam dan weer als eerste over de meet bij de dames. De Belgische kampioene won daarmee de wedstrijd niet, want ze verkoos tussen de junioren te starten. De overwinning was wel voor Ellen van Loy. Zij starten met de rest van de dames enkele tellen na de juniorenmannen. Laura Verdonschot was tweede voor Joyce Vanderbeken.

Foto’s: Kristof Bruers 

KBW_8161 KBW_8200 KBW_7865 KBW_7845