IKO Enertherm-Beobank met talentvolle lichting in de breedte

IKO Enertherm-Beobank met talentvolle lichting in de breedte

IKO Enertherm-Beobank domineerde met Jens Dekker en Jappe Jaspers afgelopen seizoen bij de junioren het veld. Zij maakten nu de overstap naar Beobank-Corendon, maar ploegleider Adrie Van Der Poel heeft al een nieuwe lichting klaar staan.

lennert“Ik heb altijd heel graag met de jeugd gewerkt en door met deze talenten te mogen werken is dat ook niet zo heel moeilijk”, trapte Adrie Van Der Poel de voorstelling opgang. “We hebben bij de nieuwelingen met Ryan Cortjens een renner die heel hard kan rijden. Enkel aan zijn techniek moeten we nog een beetje schaven, maar daar wordt aan gewerkt. De jongens mogen ook nog fouten maken, hun weg is nog lang.”

Daarnaast maakt Lennert Belmans de overstap van WAC Hoboken, sinds vorig jaar een partner van het opleidingsteam, naar IKO Enertherm-Beobank. “Lennert heeft bij de jeugd laten zien dat hij talent heeft. Hij is al enkele stages mee geweest en heeft laten zien dat hij heel veel karakter en doorzettingsvermogen heeft.”

“De overstap van de aspiranten naar de nieuwelingen is niet evident. Hij is echter uit het juiste hout gesneden, al moeten we nog een beetje kneden aan zijn techniek.” Daarnaast maakt ook de Zwitser Loris Rouiller de overstap naar IKO Enertherm-Beobank.

Wereldbekerselecties opstapelen

Bij de junioren rekent ploegleider Adrie Van Der Poel op heel wat wereldbekerselecties. “Zowel bij de tweedejaars, als de eerstejaars moeten we meedoen voor de plaatsen in de selecties”, klonk hij ambitieus. “Met Toon Vandebosch hebben we zeker een vaste waarde in onze rangen.”

“Gezien zijn capaciteiten en groei moet hij dit jaar meespelen. Daarnaast is het WK-parcours in Luxemburg op zijn maat geschreven, hij heeft veel kans om op het podium staan.”

Met een zege van Niels Vandeputte in Kessel begon het veldritseizoen al goed. “De eerstejaars hebben mij nu inderdaad al aardig verrast en mogen dat de rest van het seizoen nog blijven doen. Enkelen kunnen strijden voor een plekje in de wereldbekerselectie en zelfs meedoen voor een overwinning links of rechts. Goed begonnen is half gewonnen. Het is misschien wel de meest talentvolle lichting van de academie in de breedte”, besloot Adrie Van Der Poel.

Sanne Cant op zoek naar wereldtitel

Sanne Cant blijft het uithangbord bij de dames binnen de formatie van de gebroeders Roodhooft én het Belgische veldrijden. “Het wereldkampioenschap blijft een gemis op mijn palmares. De afgelopen twee jaar was er telkens één beter, hopelijk lukt het dit jaar wel”, vertelde Sanne Cant, die ook droomt van een zege op de Koppenberg.

“Zelfs met enkele overwinningen minder ben ik tevreden”, vulde manager Roodhooft aan. “Als ze hetzelfde niveau kan aanhouden van afgelopen seizoen is het meer dan voldoende.”

lennert_2 lennert_1