IKO-Beobank scoort op vele fronten: “Clubgeschiedenis”

IKO-Beobank scoort op vele fronten: “Clubgeschiedenis”

“Door al de prestaties mag dit weekend in de annalen van de clubgeschiedenis zonder meer bijgeschreven worden als een topweek”, zo klonk het trots in de wekelijkse mailing van IKO-Beobank. De omkadering overdreef niet met die woorden, want het jeugdteam van Beobank-Corendon wist te scoren op vele fronten.

Zaterdag was het twee keer prijs. De grootste overwinning was voor Niels Vandeputte. Niet per se door de categorie van de wedstrijd, maar eerder door de weg die de junior de afgelopen maanden aflegde. Van een zware blessure, naar de overwinning in Rosmalen. “Ik startte goed en kon mij vrij vlot voorin positioneren”, deed Vandeputte zijn verhaal.

“Ik wist dat ik in de finale als eerste over de balkjes moest springen. Daardoor geraakte ik al fietsend door de zandbak en kon ik het verschil maken. Ik ben uiteraard enorm blij met de eerste overwinning van het seizoen.” De dag nadien zette hij opnieuw een ijzersterke prestatie neer door vanuit de achtergrond naar plek drie te rijden in Ruddervoorde. “Na mijn voetblessure lijk ik nu helemaal vertrokken.”

Zeges en titels

Op zaterdag mocht het team nog een overwinning bijschrijven.  Op de Alsemberg wist Lennert Belmans bij de nieuwelingen met ruime voorsprong Thibau Nys en Dante Coremans achter zich te houden. Bij de junioren had Len Dejonghe voldoende aan een tweede plek voor de Vlaams Brabantse titel. Xander Geysels won daar.

In het Zwitserse Hittnau, een manche van de EKZ CrossTour, toonde thuisrijder Loris Rouiller zich zondag wederom de sterkste. Goed nieuws was er voor het team ook uit het Luxemburgse Contern. Daar finishte Ryan Cortjens bij zijn wederoptreden meteen als derde.

Foto: Twitter Wielerpassie