IKO-Beobank kijkt naar Zwitser: “Ik verwacht veel van hem”

IKO-Beobank kijkt naar Zwitser: “Ik verwacht veel van hem”

Hij was maandag niet op de voorstelling, maar ploegleider Adrie van der Poel was duidelijk: “Ik verwacht veel van Loris Rouiller.” De Zwitser is tweedejaarsjunior en begint aan zijn tweede seizoen voor IKO-Beobank.

Loris Rouiller zakte als nieuweling enkele keren af naar België en wist zich meteen in de kijker te rijden. Wat volgde was een contract bij IKO-Beobank. Ook als eerstejaarsjunior vorig jaar wist hij zijn kunde al tentoon te spreiden. Zijn vierde plaats achter het sterke Britse blok op het wereldkampioenschap doet misschien het meest tot de verbeelding spreken. “Ik verwacht veel van hem”, vertelde van der Poel. “Hij was vorig seizoen als eerstejaars al sterk en nu zou hij een hoofdrol moeten kunnen spelen in alle grote crossen.”

Met een achtkoppige juniorenlichting kan het niet anders dat ook andere jongens van IKO-Beobank zich in de kijker kunnen rijden. “Dat is ook zo. Van junioren Arno Van den Broeck en Niels Vandeputte verwacht ik mooie dingen en verder ben ik benieuwd naar de progressie van Ryan Cortjens.”

Bij de nieuwelingen hoopt Adire van der Poel een aanwezige Lennert Belmans. “Hij maakte indruk als eerstejaars en moet in staat zijn altijd vooraan mee te strijden. Tweede nieuweling Mathis Avondts komt over van de aspiranten, waar hij zowat alles won. Afwachten hoe hij de overstap verteerd.”

VIDEO – Cortjens: “Ik sta zelfverzekerd aan de start van het seizoen”

Met vier overwinning op de weg en één in de mountainbike kan Ryan Cortjens niet anders dan tevreden zijn over zijn zomerseizoen. Deze winter maakt de Belgische kampioen bij de nieuwelingen de overstap naar de junioren.

&nbsp