Ijzersterke Yentl Bekaert grijpt zege en wereldbekerleiding in Valkenburg

Ijzersterke Yentl Bekaert grijpt zege en wereldbekerleiding in Valkenburg

Yentl Bekaert bewees eerder dit seizoen al sterk uit de voeten te kunnen op zware klimomlopen. Ook tijdens de eerste wereldbeker in Valkenburg pakte hij uit met een knap nummer. De Fransman Antoine Benoist werd nog tweede voor Andreas Goeman.

De eerste ronde bleef alles nog samen, maar ook toen al toonde Antoine Benoist zijn sterkte. De Fransman nam zowat heel de beginfase voor zijn rekening en was ook degene die de wedstrijd in zijn plooi probeerde te leggen. Lang waren Toon Vandebosch en Thymen Arensman de eerste achtervolgers op de Fransman die steeds verder wegreed. De Nederlander werd echter te voet gezet door een afgelopen tube en ook Vandebosch zakte wat weg.

Bedrijvige Bekaert 

valkenburgsqIn de laatste ronden was het Yentl Bekaert die vol in de tegenaanval ging op de Franse leider. “Ik was oorspronkelijk niet mee vooraan doordat ik in de tweede ronde een foutje maakte en viel”, vertelde Bekaert. “Na wat kettingproblemen kon ik verder, maar toen ik terug vooraan kwam was Benoist al weg. Ik zette nog alles op alles en kon in de voorlaatste ronde aansluiten.”

Even leek het zelfs nog een solo te worden voor Bekaert. “Ik bouwde een kleine voorsprong uit in de laatste ronde, maar door een mistrap aan de zandtrap kon Benoits terug dichter komen. Ik wist dat ik in de laatste bocht op kop moest zitten om te winnen en dat is gelukt.”

“Ik ben uiteraard blij met deze overwinning en hoop de trui zo lang mogelijk te kunnen houden. Koksijde wordt de eerstvolgende manche meteen een uitdaging, want dat is niet meteen een omloop op mijn maat”, besloot hij.

Andreas Goeman werd door een knappe finale nog derde, voor de Spanjaard Jofre Cullell Estape en Toon Vandebosch. Timo Kielich was de derde Belg op de dertiende plaats, Jelle Camps werd 26e en Pieter-Jan Vliegen 36e. De eerste Nederlander was Kyle Agterberg op plaats zestien.